- Reklama -

Padl další trenér, v Buffalu končí Ted Nolan

- Reklama -

Skončit dvakrát po sobě poslední v tabulce, jak se stalo Buffalu, to už je moc. Před rokem trenérovi Tedu Nolanovi při jeho dočasné záchranářské misi přičetli k dobru, že tým přebíral až v listopadu po propuštěném Ronu Rolstonovi. V květnu mu dokonce nabídli tříletou smlouvu. Odsloužil z ní však pouze jednu sezónu, v té další už Šavle nepovede.
„Nepředpokládal jsem, že bychom měli skončit na třicáté příčce. Samozřejmě že při uzávěrce přestupů jsem k tomu také přispěl velkou měrou, protože jsem vyměnil naše opory,“ bere část viny na sebe generální  manažer Tim Murray. „Před ní jsem ale byl otevřený myšlence udržet je, jednat s nimi o nových smlouvách. Jenže jsme byli v pozici, v jaké jsme byli…“
Nolana jmenoval do funkce ještě bývalý prezident oddělení pro hokejové operace Pat Lafontaine, ale byl to Murray, kdo mu předložil k podpisu nový kontrakt. Vztahy mezi oběma muži však nebyly ideální, v mnoha stěžejních otázkách se rozcházeli.
„Nikdy jsem to nebral tak, že by nešlo o mého muže, vina je i na mé straně. Naše vztahy nebyly výborné, ale byly slušné. Mluvili jsme spolu, o nenávisti nemůže být řeč. Každý jsme ale měli definováno jinak, co je a není normální,“ vysvětluje GM Murray (na dolním snímku s pittsburgským Jimem Ruthefordem).

„Nevím, jestli mám hovořit o zklamání. Rozhodli jsme se začít přestavbu s mladými hráči, které obklopíme několika veterány, ale výsledkem stejně bylo třicáté místo. Provedla se spousta změn, to beru na sebe. Pokud jde o trenérská rozhodnutí, s vámi novináři je tady rozebírat nebudu,“ upozorní šéf Sabres. „Nejsem tu od toho, abych Teda Nolana shazoval.“
Buffalo zakončilo sezónu s 54 body, o dvěma více než před rokem. Častokrát se spekulovalo, že rozsáhlý výprodej před několika měsíci měl klubu zajistit co nejlepší pozici do draftové loterie, ale to vám samozřejmě žádný generální manažer nepotvrdí. Skutečností nicméně zůstává, že Šavle mají 20procentní šanci vybírat jako první a hůř než druzí skončit nemůžou, což je při současné nabídce talentovaných  mladíků tak jako tak jistá výhra.
Ať už Connora McDavida nebo Jacka Eichela povede na podzim kdokoliv, Murray chce výběr dobře zvážit.
„Rád bych volil z co nejširšího okruhu kandidátů, ale nevím, jak dlouho budeme čekat. Netuším, kdo zůstane u stejného týmu jako nyní a kdo bude propuštěn, proto si nedávám žádný pevný termín. Pokud mi ale zavolá někdo s dobrou reputací a zalíbí se mi při pohovoru, může být rozhodnuto rychle,“ říká generální manažer Buffala.
Spolu s Nolanem byl propuštěn také jeho asistent Danny Flynn, nové smlouvy nebudou nabídnuty ani dalším asistentům Bryanu Trottierovi a Tomu Coolenovi.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -