- Reklama -

Palát pomohl Tampě vzhůru, souboj západních lídrů pro Anaheim

- Reklama -

Po bohaté sobotě přišla chudá neděle, ve včerejších zápasech NHL bodovali pouze dva krajánci. V obou případech se navíc jednalo o pouhou jednu asistenci.
U Ondřeje Paláta začala závěrečná gólová akce utkání mezi Ottawou a Tampou Bay. Vítkovický odchovanec ve 48. minutě rozehrál zpoza soupeřovy klece, Tyler Johnson si vyměnil kotouč s Nikitou Kučerovem a po překvapivé zpětné přihrávce ruského spoluhráče upravil výsledek na 2:4. Johnson se v zápase trefil dvakrát a s 36 body vede tabulku ligové produktivity při vyrovnaném počtu mužů na ledě.
Lightning se díky páté výhře z posledních šesti utkání drží v Atlantické divizi na úrovni vedoucího Montrealu, v úterý si to rozdají v přímém souboji o trůn. Senátoři jsou ve stejné skupině předposlední.
Aleš Hemský z Dallasu asistoval v duelu s Chicagem u první letošní branky Jordieho Benna. Spolu s Ericem Colem zavezli ve 23. minutě kotouč do pásma a obránce dojíždějící z druhé vlny měl už snadnou práci. Stars nad Jestřáby čtyřikrát vedli o gól, ale jeden z nejúspěšnějších týmů posledních let dokázal pokaždé srovnat a Patrick Sharp v prodloužení otočil kormidlo.
Druhý muž kanadského bodování Tyler Seguin si připsal pouze asistenci, takže pozici Jakuba Voráčka neohrozil. Marián Hossa byl u dvou gólů Blackhawks, kteří se v Centrální divizi dotáhli na první Nashville.
Predátoři měli včera náročný program, změřili síly s absolutním lídrem Západní konference i celé soutěže. V Anaheimu po dvou povedených přesilovkách z prostředního dějství ještě dvě a půl minuty před sirénou vedli 3:2, jenže Francois Beauchemin po závaru před Carterem Huttonem zařídil, že se bude prodlužovat.
V nastavení gól nepadl, v samostatných nájezdech se lépe vedlo Kačerům. Ducks vyhráli nejtěsnějším rozdílem už podvacáté v sezóně, v tomhle směru jim nikdo nemůže konkurovat. Filip Forsberg, jenž asistoval u jedné z branek Predators, 37 body už v polovině ročníku vyrovnal nováčkovský klubový rekord Alexandra Radulova z roku 2007.
Podruhé během víkendu se hokejisté Bostonu představili už v odpoledním utkání, podruhé získali pouze bod. Po sobotní porážce 2:3 s Ottawou v nastavení dovedli duel v Carolině dokonce až do samostatných nájezdů, ale v nich marně hledali střelce. Jediným, kdo rozvlnil síť, byl kapitán Hurikánů Eric Staal.
Brankově chudý byl celý zápas, každý z maskovaných mužů se pro puk otáčel pouze jednou. Hostující Tuukka Rask, na něhož mířilo 36 střel, pár desítek sekund před první sirénou. Domácí Anton Chudobin dovolil z bývalých spoluhráčů skórovat jen Patrici Bergeronovi ve 35. minutě, zbylých devatenáct pokusů kryl. V poslední minutě základní hrací doby po vyšachování od Davida Krejčího a střele Rilleyho Smithe ho zachránila tyč.
V souboji o postupové příčky je před úvodním buly dělily dva body, v zápase samotném jediný gól. Řeč je o Washingtonu a Floridě a po vítězství mužstva z americké metropole 4:3 první informace už samozřejmě neplatí. Kapitán Alexandr Ovečkin zaznamenal gól a asistenci a postaral se ještě o jeden důležitý moment utkání – v první třetině po srážce s ním zůstal nějakou dobu otřesený gólman Panterů Roberto Luongo.
V utkání sice poté pokračoval a nechal se preventivně vystřídal až po druhé přestávce, je však otázkou, jak se kolize promítla do jeho výkonů. V prostřední části hry inkasoval třikrát ze třinácti střel.
Derek Roy s Mattem Fraserem vstřelili po gólu, Rob Klinkhammer si připsal asistenci. Za hlavního hrdinu zápasu mezi Edmontonem a NY Islanders sice média označila brankáře Bena Scrivense, jenž pokryl 31 z 33 střel Ostrovanů, ale nové tváře v sestavě Oilers o sobě dali hodně vědět.
Olejářům vyšly vstupy do posledních dvou třetin (v prostřední skóroval Jordan Eberle už po osmi sekundách) a dopřáli novému trenérovi Toddu Nelsonovi první vítězství v základní hrací době od jeho příchodu na lavičku v polovině prosince. Newyorský celek po vánoční přestávce poprvé nebodoval.
V první minutě umožnil David Savard z Columbusu svým kiksem skórovat coloradskému Jaromeu Iginlovi, v závěrečné své pochybení napravil. Když už se zdálo, že se bude za stavu 3:3 prodlužovat, napřáhl Savard na modré čáře a kotouč tečovaný bránícím Renduličem zapadl za Varlamovova záda.
Po patnácti zápasech se konečně trefil do černého kapitán Lavin Gabriel Landeskog, dvě branky vítězů vsítil Brandon Dubinsky. K postupovým příčkám to mají oba celky pořád ještě daleko, ve svých konferencích jdou dvanáctí s osmibodovou ztrátou.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -