- Reklama -

Panthers dál mění. Kulikova v obraně nahradí Pysyk z Buffala

- Reklama -

Generální manažer Floridy pokračuje v přestavbě kádru. Tom Rowe, jenž převzal na konci sezóny funkci stavitele Panthers od Dalea Tallona, předvádí jeden překvapivý tah za druhým. Vedle změny v brankovišti, kde neprodloužil spolupráci s Alem Montoyou, jehož nahradí na místě dvojky za Luongem Švýcar Reto Berra, mění Rowe hlavně zadní řady.
Klub se vzdal služeb Briana Campbella, jehož nahradí Keith Yandle, který se Floridě upsal na sedm let. Už dřív vyměnil do Vancouveru Erika Gudbransona. Další zajímavá změna přišla během draftu. Před jeho druhým kolem vyměnili Panthers dalšího ze svých elitních obránců Dmitrije Kulikova do Buffala. Přihodili k němu 33. volbu v draftu, zpátky dostali obránce Marka Pysyka a volby číslo 38 a 89.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zatímco pětadvacetiletý Kulikov už byl obráncem schopným hrát v první nebo druhé pětce, o rok mladší Pysyk se jím teprve má stát. Rozdíl je samozřejmě také v ceně. Ruský bek má smlouvu ještě na rok a vydělá si 4,5 miliónu dolarů, Kanaďan Pysyk, jenž loni v dresu Buffala odehrál 55 zápasů s bilancí 11 bodů (1+10), si vydělá jen 1,25 mil.
„Není to snadné rozhodnutí, když měníte chlapa, jako je ‚Kuli‘,“ řekl Tom Rowe. „Částečně to bylo nutné kvůli platovému stropu s výhledem na příští rok. Pak jsme také potřebovali pravorukého obránce a Mark Pysyk byl chlap, kterého jsme dlouhou dobu sledovali. Pozorovali jsme ho už několik uplynulých sezón.“
„Cítili jsme, že na levou stranu máme Keitha Yandlea, střílejícího levou rukou, takže jsme hledali dalšího chlapa s potenciálem hrát v prvních dvou obranných párech. Možná jím ještě nebude tenhle rok, ale během několika let věříme, že se jím stane. Je to chytrý hráč, věříme, že mezi naše obránce dobře zapadne.“
Vedle Campbella, který si bude po 1. červenci hledat práci na trhu volných hráčů, vyměněných Kulikova a Gudbransona, ztratí Panthers také zkušeného Willieho Mitchella, který v devětatřiceti letech kvůli zdravotním problémům zvažuje konec kariéry. Z elitní obranné šestky Panterů tak prakticky zůstali jen Alex Petrovic (23 let) a Aaron Ekblad (20). Šanci možná dostane i Jakub Kindl, který přišel do mužstva v průběhu sezóny a má stále na rok platnou smlouvu.
„Vím, co si asi lidé říkají,“ připustil možnou kritiku Rowe. „Brian Campbell na trh volných hráčů… Pak Gudbranson. Ale získali jsme elitního zadáka Keitha Yandlea, pokud jde o rozehrávku a přesilové hry. Pokud jde o Pysyka, potřebovali jsme do obrany praváka, když jsme ztratili Gudbransona.“
„Trenér Gerard Gallant chtěl obránce, který umí podržet puk na obou koncích hřiště, Pysyk i Yandle to umí. Pysyk možná neudělá spousty bodů, ale je excelentní ve čtení hry, držení kotouče a umí poslat krásné přihrávky útočníkům. Vidím ho jako obránce do prvních dvou párů na příštích dvanáct let,“ věří své čerstvé akvizici Rowe.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -