- Reklama -

Pascal Dupuis se zbavil krevních sraženin a může se připravovat na další sezónu

- Reklama -

Útočník Pittsburghu Pascal Dupuis je z nejhoršího venku. Hokejista Pens, kterému byla v listopadu diagnostikována krevní sraženina v plíci, ve čtvrtek prozradil, že je v pořádku a lékaři mu schválili návrat k plnému tréninku.
„Je to vzrušující… Den, na který jsem tak dlouho čekal,“ radoval se Dupuis. „Cítím se skvěle.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trable šestatřicetiletého útočníka se táhnou delší dobu. 23. prosince 2013 si natrhnul postranní přední kolenní vaz a v noze se mu udělala krevní sraženina. Zbytek sezóny vynechal, na sraženinu bral léky a rehabilitoval. Pak se vrátil k Penguins, v letošní sezóně však stihnul jen šestnáct zápasů a krevní sraženina se pro změnu přestěhovala do plic.
„Sraženina je rozpuštěna. Doktoři doporučují léky na ředění krve, které by mu měly umožnit hrát,“ dodal generální manažer Penguins Jim Rutherford. „Je to pro Pascala velký krok a my jsme za něj šťastní.“
Hokejista dodal, že tvrdě pracoval, aby se vyléčil. Dodržet všechna lékařská doporučení však nebylo snadné. „Znáte mě, asi jsem nebyl nejjednodušší pacient. Ale oni byli po celou dobu ohromní. Jsou chytřejší než já a já jim naslouchal,“ ujistil.
Dupuis měl se sraženinami problémy zhruba šest měsíců. Během té doby sice mohl trénovat, ale bez fyzického kontaktu. Frankofonní Kanaďan z provincie Quebec plánuje v létě už zcela normální přípravu, možná jen stráví víc času na ledě, který si ve druhé polovině ročníku se spoluhráči skoro neužil.
„V posledních několika letech jsem zmeškal hodně hokeje,“ mrzí Dupuise, který chyběl ve 109 ze 125 posledních utkání Penguins.
V šestnácti letošních duelech nasbíral jedenáct bodů (6+5). V Pittsburghu už je osm let, během té doby hrál často v jednom útoku se Sidneym Crosbym. Dvakrát nastřílel dvacet nebo víc branek v sezóně.
„Jsem z toho všeho trochu rozechvělý,“ přiznal Dupuis. „Je to určitě něco, na co se moc těším, nicméně právě teď musím postupovat opatrně krůček po krůčku.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -