- Reklama -

O nasazení Bena Bishopa se rozhodně na předzápasovém rozbruslení

- Reklama -

Ve čtvrtém utkání finálové série pustil Ben Bishop do brány svého náhradníka Andreje Vasilevského, ještě v pátek vynechal trénink. Zda nastoupí brankář Lightning číslo jedna k sobotnímu pátému utkání, zůstává nadále nejisté.
Podle slov trenéra Jona Coopera bude Bishopův stav posouzen v sobotu ráno a podle toho se v Tampě rozhodnou, zda postaví svou jedničku večer mezi tyče, nebo dostane opět šanci dvojka.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nepanikařte, že není mezi námi,“ řekl Cooper na pátečním tréninku. „Nechci si tady sednout a závazně tvrdit, že v sobotu nastoupí, nicméně cítí se lépe každým dnem. Když jsme ho nechali sedět minulý zápas, nebylo to naříkání, co budeme proboha dělat, prostě to bylo rozhodnutí, že si tři dny odpočine. Tak to bylo v plánu.“
Bishop opustil už druhé finále. Ve třetím nastoupil, pochytal 36 z 38 puků, nicméně na jeho hře bylo vidět, že není tak pohyblivý jako obvykle. Gólman Tampy určitě nevyjížděl v takové míře za puky mimo brankoviště, ani je tolik nerozehrával. V dalším utkání dostal proto raději volno.
Zastoupil jej Rus Vasilevskij, a přestože prohrál, vedl si obstojně. „Myslím, že jsem chytal dobře,“ pochválil se náhradní gólman Tampy. „Když chytáte první zápas po dvou měsících a je to finále Stanley Cupu, je to náročné. Ale celkově jsem se cítil dobře. Byl jsem připraven na velký tlak. Mentálně to bylo v pořádku.“
Do pátého utkání tedy zůstává tajenka brankoviště Tampy Bay otevřená. „Zatím nevím, zda bude v sobotu hrát,“ pokračoval Cooper k Bishopovi. „Doufám, že ano, ale nevím to. Podle toho, jestli bude na sobotním rozbruslení, už půjde trochu předvídat, zda večer nastoupí nebo ne,“ naznačil Cooper.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -