- Reklama -

Evander Kane po operaci ramena poprvé bruslil

- Reklama -

Evander Kane, někdejší forvard Winnipegu, si poprvé od operace levého ramena zabruslil. Rodák z Vancouveru o tom informoval na svém instagramu. „Je to fajn pocit být poprvé po pěti měsících zase na ledě,“ uvedl Kane.
Kvůli zdravotním problémům nebude třiadvacetiletý křídelník vzpomínat na minulou sezónu v dobrém. Kane se zranil hned v prvním utkání Jets v novém ročníku proti Arizoně, po půldruhé minutě pobytu na ledě si poranil pravé koleno při kolizi se spoluhráčem Markem Scheifelem a následně přišel o osm utkání. Do hry se vrátil až na konci října.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvě nepříjemnosti ho potkaly v prosinci. Na jeho začátku byl za nevybíravé naražení obránce Anaheimu Claytona Stonera na mantinel potrestán zákazem startu ve dvou utkáních. Do podpůrného hráčského fondu musel zaplatit 56 452 dolarů. Na přelomu roku pak vynechal pět utkání kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla. To si způsobil v duelu s Minnesotou při blokování střely soupeře.
Poslední zápas v sezóně odehrál 2. února na ledě Calgary. O tři dny později ho vedení Winnipegu umístilo na listinu dlouhodobě zraněných hráčů s vysvětlením, že Kane musí podstoupit operaci ramena.
„To zranění mám od loňska a poslední dva měsíce se to hodně zhoršilo,“ vyprávěl před čtyřmi měsíci. „Když už to otevřeli, našli v rameni další věci, které bylo nutné spravit. Bylo to trochu složitější, než jsme původně mysleli, takže je dobře, že je to vyřešené.“
„Pokud si snad někdo myslel, že jsem šel na operaci, jen abych si ukončil sezónu, pak to není pravda. Tohle bych rád zdůraznil,“ dodal Kane kvůli spekulacím, podle kterých se mu po roztržce se spoluhráčem Dustinem Byfuglienem už nechtělo sezónu u Jets dohrávat.
Ať už to bylo jakkoliv, tak 11. února zažil poprvé v kariéře výměnu do jiného klubu NHL. Z Winnipegu, kde začínal, ještě když klub sídlil v Atlantě, se v obrovském trejdu, jenž zahrnoval několik hokejistů a vysokou volbu v draftu, stěhoval do Buffala.

Vzhledem k podstoupené operaci bylo už tehdy jasné, že budoucnost v organizaci Sabres nezačne dřív než od příští sezóny. Kane je odhodlaný udělat všechno pro to, aby byl do začátku přípravného kempu v pořádku.
„Je čas trochu se rozhýbat. Navíc mám radost, že jsem si mohl na tréninku vyzkoušet dres s logem Sabres,“ okomentoval Kane své první bruslení po několikaměsíční pauze.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -