- Reklama -

Pavelcovi závěr utkání v St. Louis zhořkl, dostal gól ze středního pásma. Frolík bodoval posedmé za sebou

- Reklama -

Hokejisté St. Louis porazili Winnipeg po divokém průběhu 5:4. Výborným výkonem jim k tomu dopomohla útočná formace ve složení Vladimír Tarasenko – Jori Lehterä – Jaden Schwartz. Všichni tři jmenovaní dokončili zápas se shodnou bilanci 1+1, dvě asistence zaznamenali David Backes a Alex Pietrangelo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Do duelu vstoupili lépe Jets, které dostal do vedení Michael Frolík. Český forvard skóroval potřetí v řadě a prodloužil svou bodovou šňůru na sedm zápasů (5+2). Blues ovšem otočili průběh utkání ve svůj prospěch. Gólman Winnipegu Michael Hutchinson inkasoval čtyři branky z pouhých sedmi střel a v 32. minutě ho vystřídal Ondřej Pavelec.
I díky jeho výkonu dokázali hosté ve třetí třetině třígólovou ztrátu smazat, nakonec ale na body stejně nedosáhli. Rozhodla o tom kuriózní branka. Pavelec dlouho držel čisté konto, zneškodnil 19 střel, ale necelých třiašedesát sekund před koncem utkání ho překvapil nahozením ze středního pásma Barret Jackman. Tryskáči na trefu kanadského zadáka už nedokázali najít odpověď.
Vítězná branka Barreta Jackmana

V úterý 10. března oslavil Tuukka Rask 28. narozeniny a dal si k nim pěkný dárek. Devětatřiceti bezchybnými zákroky pomohl Bostonu k cennému vítězství 3:1 na ledě Ottawy. Všechny góly dali Bruins v druhé třetině, dva z nich vstřelil Ryan Spooner. Autorem rozdílové trefy byl Loui Eriksson, jednu asistenci si připsal David Pastrňák. Čestný úspěch Sentors zaznamenal Matt Puempel. Boston si třetí výhrou v řadě upevnil osmou příčku ve Východní konferenci, před devátou Floridou má šestibodový náskok.
První branka Matta Puempela v NHL

Minnesota se po prohře s Coloradem 2:3 vrátila na vítěznou vlnu, když ve včerejším programu porazila New Jersey 6:2. Dvěma góly jí k tomu pomohl Thomas Vanek, dařilo se i jeho spoluhráčům Jaredu Spurgeonovi a Chrisi Stewartovi (oba 1+1). Poprvé od přestupu z Floridy se mezi střelce zapsal Sean Bergenheim. Devan Dubnyk přispěl k šesté výhře Divochů z posledních sedmi zápasů 30 zákroky, recept na něj našli pouze Dainius Zubrus a Scott Gomez, u branky prvně jmenovaného asistoval Patrik Eliáš, který strávil na ledě 15 minut a 14 sekund, což je nejméně v letošní sezóně.
Osudu utkání mezi Montrealem a Tampou Bay rozhodla jediná branka, kterou vstřelil ve druhé minutě prodloužení centr Bolts Tyler Johnson. Lightning si tak připsali bonusový bod, čímž se v tabulce Východní konference posunuli před New York Islanders na druhé místo, přičemž na svého včerejšího soupeře ztrácejí pouhý bod. Devatenácti bezchybnými zákroky se o čtvrtou výhru Blesků za sebou přičinil Ben Bishop. Americký gólman si připsal třetí shutout v sezóně a jedenáctý v kariéře. Jeho protějšek Carey Price měl podstatně více práce, gólman Habs kryl 35 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Poslední newyorské derby hrané v Nassau Veterans Memorial Coliseum (Ostrované se po sezóně stěhují do brooklynského Barclay’s Center) – pokud se tedy oba týmy nepotkají v play off – dopadlo lépe pro hosty z Manhattanu. Domácí sice v polovině úvodní třetiny poslal do vedení Anders Lee, jenže Jezdci v průběhu zápasu otočili skóre brankami Kevina Hayese a Ricka Nashe (1+1). Vzájemná letošní bilance vyzněla 3:2 ve prospěch Islanders (6:3, 3:0, 4:1, 5:6, 1:2).
Stejným výsledkem uspěl Dallas na ledě Philadelphie. Už v 73 sekundě dostal Letce do vedení Luke Schenn, u jehož trefy asistoval Jakub Voráček. Ve dvanácté minutě vyrovnal Brett Ritchie a nerozhodný stav 1:1 zlomil v čase 53:50 Vernon Fiddler. Kari Lehtonen podpořil úspěch svého týmu pětadvaceti zákroky. Pro finského gólmana to byla první výhra nad Flyers, proti nimž odchytal celkem čtrnáct zápasů.
Svou dvacátou brankou v sezóně nasměroval Marián Gáborík hokejisty Los Angeles k výhře 5:2 nad Coloradem. Slovenský forvard otevřel střelecký účet zápasu v osmé minutě, když v přesilové hře tečoval střelu Dustina Browna od modré čáry. Prozatím nejlepší zápas v NHL odehrál Brayden McNabb, čtyřiadvacetiletý zadák vstřelil jeden gól a na dva další přihrál. Do brankovišti Avalanche se postavil nováček Calvin Pickard, ale po třetím inkasované brance přenechal své místo Berrovi. V tabulce Západní konference se Kings bodově dotáhli na osmé Calgary (77 bodů).
Pouze jedno z osmi utkání včerejšího rozpisu NHL dospělo do samostatných nájezdů a to se hrálo v Raleighu. Carolina přivítala na svém ledě Columbus a po 65 minutých svítil na kostce nad ledem stav 3:3. Nejlepším hráčem Hurricanes byl Justin Faulk (1+2), v dresu Blue Jackets se nejvíce činil Scott Hartnell (2+0). Jediným úspěšným exekutorem penaltového rozstřelu se stal centr Modrokabátníků Ryan Johansen.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -