- Reklama -

Pavelec dotlačil Winnipeg k páté výhře za sebou, Frolík a Tlustý bodovali

- Reklama -

Winnipeg se tlačí do play off a Ondřej Pavelec mu v tom hodně pomáhá. V pondělí vyhrály Tryskáči v Edmontonu 4:1 a Češi byli znovu u toho. Pavelec byl za 33 zákroků vyhlášen první hvězdou večera, Michael Frolík vstřelil gól a Jiří Tlustý na jednu branku nahrál.
Není to tak dlouho, kdy Pavelec šokoval hokejový svět brankou inkasovanou z poloviny hřiště. Od té doby ale chytá jako z partesu. Pondělní triumf byl už jeho pátým v řadě. Winnipeg v této sérii nasbíral deset bodů a v tuto chvíli pevně drží sedmou postupovou příčku. Na osmé Calgary má náskok dva body, na deváté Los Angeles čtyři.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Český brankář šel do utkání jako čerstvá hvězda týdne NHL. Vychytal v něm tři domácí výhry – 5:2 nad San Jose, 2:1 po nájezdech nad St. Louis a 3:0 nad Washingtonem. Stal se první hvězdou týdne Winnipegu od Dustina Byfugliena, který se této pocty dočkal v lednu.
„Jsme za něj šťastní, zasloužil si to,“ řekl na dresu českého gólmana trenér Paul Maurice. „Je to pro něj dobře a my z jeho skvělých výkonů jen těžili.“
V pondělí proti Edmontonu přidal kladenský rodák už pátou výhru v řadě. „Nedělal jsem dnes nic jinak než jindy,“ přiznal Pavelec. „Chlapi přede mnou hráli opravdu dobře, našli jsme cestu k vítězství. To je ta nejdůležitější věc. Bylo hodně důležité ujmout se proti Edmontonu vedení. Mají v sestavě šikovné hráče, kteří si umí připravit šance. Nepřipouští si tlak, nemají co ztratit. Nečekali jsme, že to bude snadné a myslím, že jsme se s tím vyrovnali docela dobře.“
Hosté z Winnipegu vedli po čtyřiceti minutách 3:0. O branky se postarali Drew Stafford, Lee Stempniak a Tyler Myers. Teprve ve druhé minutě třetí třetiny snížil za domácí Ryan Nugent Hopkins, za hosty pak uzavřel skóre přesilovkovou trefou Michael Frolík. Sedmadvacetiletý Čech se trefil posedmnácté v sezóně a poprvé od roku 2010 může poprvé znovu reálně atakovat dvacetibrankovou hranici.

„Když hrajete dva dny po sobě, je důležité dobře začít,“ upozornil Tyler Myers, že v úterý čeká Tryskáče druhý zápas venku, když nastoupí ve Vancouveru. „Myslím, že jsme odvedli dobrou práci tím, že jsme se drželi našeho systému. Nedělali jsme dnes nic zvláštního, hráli jsme kvalitní jednoduchou hru. Na konci to bylo trochu nedbalé, nicméně celkově jsme to hráli jednoduše. Drželi jsme se plánu a splnili úkol.“
Edmonton nemá tolik důvodů ke spokojenosti. Olejáři prohráli deváté z jedenácti utkání a v tabulce Západní konference je drží od poslední příčky jenom ještě horší hra Kojotů z Arizony.
„Jsme dávno za bodem, kdy stačilo jenom se snažit,“ varoval centr Derek Roy. „V tuhle chvíli je to o tom dodělat svou práci. Naše přesilovka, nevyužili jsme ani jednu ze čtyř, svou práci nesplnila. Musíme jít a víc makat. Když se nedaří, přitlačit. Přestříleli jsme je, měli jsme možnosti vrátit se do zápasu, ale Pavelec je podržel několika výbornými zákroky. Hráli jsme dobře ve třetí třetině, ale bohužel se nám vůbec nepovedl začátek zápasu.“

- Reklama -

Foto: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -