- Reklama -

Pavelec předčil v duelu českých brankářů Neuvirtha, Frolík vsítil vítězný gól

- Reklama -

Ondřej Pavelec předčil v českém brankářském souboji Michala Neuvirtha a dovedl Winnipeg k vítězství 5:1 nad Buffalem. Pavelec sice inkasoval jako první, když ho v závěru úvodní třetiny překonal Nikita Zadorov, ale domácí Jets v prostředním dějství třemi zásahy otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.
Rozhodující fáze duelu probíhala v režii útočného dua Mark Scheifele – Michael Frolík. Prvně jmenovaný se v čase 29:31 postaral o vyrovnání. Krátce na to se při vlastním oslabení prosadil Frolík a stal se tak autorem rozdílové trefy. Ve 35. minutě navýšil vedení Jets svou druhou brankou v utkání Scheifele, Frolík si připsal asistenci.
V závěrečné části hry pak dokonali triumf Jets Evander Kane a Chris Thorburn. Kane zužitkoval přesilovou hru i díky spolupráci s aktivním Scheifelem, jenž byl po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu. V závěsu za ním se umístili Frolík s Pavelcem. Sedmadvacetiletý rodák z Kladna oslovil místní novináře sedmadvaceti bezchybnými zákroky.
Z našich krajanů se v pondělních jedenácti zápasech NHL trefil už jen útočník Jiří Hudler, svým třináctým gólem v sezóně však pouze zmírnil porážku Calgary s NY Rangers 2:5. Hlavním tahounem ofenzivy vítězného celku byl Rick Nash, jenž dvěma góly zaokrouhlil počet letošních tref na dvacet a svou bodovou sérii tak natáhl již na deset zápasů (8+6). Jedná se o nejdelší bodovou šňůru jeho kariéry. Henrik Lundqvist se o čtvrtou výhru Blueshirts v řadě zasloužil 29 zákroky.
Hodně dlouho museli diváci v BB&T Center čekat, než se našel hrdina, jenž v samostatných nájezdech definitivně rozhodl vyrovnané utkání mezi Floridou a Washingtonem (2:1). Nakonec se jím až v závěru dvacáté série stal útočník Panterů Nick Bjugstad, který povedenou kličkou do forhendu překonal Bradena Holtbyho. Hokejisté Panthers a Washingtonu tak o pět sérií překonali dosavadní rekord NHL. Ten vstoupil v platnost 26. listopadu 2005 a vytvořili ho Capitals společně s Jezdci z New Yorku. Autorem rozhodují penalty byl tehdy obránce Rangers Marek Malík.
Ve stařičké Joe Louis Aréně byla k vidění pětašedesát minut trvající bezbranková bitva mezi Detroitem a Floridou, kterou rozhodly ve prospěch Blue Jackets Ryan Johansen a Boone Jenner. Gólman Red Wings Jimmy Howard kryl 29 střel a nájezd Cama Atkinsona. Jeho protějšek v brance Columbusu, Sergej Bobrovskij, lapil 30 puků i penalty Gustava Nyquista a Henrika Zetterberga, vyzrál na něj pouze Pavel Dacjuk.
Povedený obrat se povedl hokejistům St. Louis, kteří prohrávali na svém ledě s Los Angeles 0:2. Jenže pak začal úřadovat Vladimír Tarasenko, který zaznamenal svůj druhý hattrick v ročníku, navíc připojil asistenci a Blues nakonec zvítězili 5:2. Obě branky poraženého celku vsítil slovenský forvard Marián Gáborík. Mužstvo z amerického státu Missouri vyhrálo pátý zápas za sebou a v tabulce Západní konference vystoupalo na třetí příčku.
Střelecky se včera zviditelnil také Alex Galchenyuk, který svým prvním hattrickem kariéry v NHL přispěl k výhře Montrealu 4:1 nad Carolinou. U všech branek mu asistoval Max Pacioretty, kterého trenéři Habs zařadili do útoku vedle Galchenyuka a Brendana Gallaghera místo Tomáše Plekance. Gólman Habs Carey Price zastavil 25 střel, o čisté konto ho ve 47. minutě připravil Victor Rask.
Pokud Toronto vstřelí v utkání první gól, vždycky si nakonec dojde pro oba body (14-0-0). Potvrdil to také včerejší zápas na ledě Anaheimu. Domácí sice přestříleli Maple Leafs 42:27, ale červené světlo za brankou Jonathana Berniera rozsvítili jen dvakrát. Nejnebezpečnějším hráčem Toronta směrem dopředu byl Phil Kessel, americký forvard vstřelil dvě branky a na jednu přihrál. především jemu vděčí Listy za prodloužení vítězné série na šest utkání.
Nejlepšími hráči nočního klání v United Centre, ve kterém Chicago vyhrálo Minnesotě 5:3, byli vyhlášeni hokejisté Blackhawks Brent Seabrook, Jonthan Toews a Patrick Kane. Všichni tři si vylepšili statistiky o jeden gól a dvě asistence. Do prostoru mezi tři tyče svatyně Wild úspěšně mířili také Mariána Hossa a Ben Smith.
Nashville zdolal Boston 3:2 po samostatných nájezdech, když v průběhu zápasu otočil skóre z 0:1 na 2:1. Půl minuty před koncem druhé třetiny zužitkoval přesilovku Mike Fisher, v úvodu třetího dějství zajistil Predátorů vedení Mike Ribeiro. Do prodloužení poslala oba týmy Reilly Smith. V nájezdech se jako první rozjel proti Raskovi Derek Roy a stal se jediným úspěšným exekutorem. Gólman Pekka Rinne zneškodnil 33 střel i nájezdy Marchanda, Smithe a Bergerona.
Vstup do nejlepší hokejové ligy světa se mu povedl bezvadně. Při zdravotní absenci Bena Bishopa (zranění v dolní části těla) pomohl Andrej Vasilevskij Tampě Bay k vítězství nad Philadelphií. Ruský gólman inkasoval pouze jednou, když 41 sekund před koncem třetiny nestačil reagovat na střelu Marka Streita, kterou těsně před brankovištěm Bolts tečoval clonící Wayne Simmonds. Vasilevskij však nezpanikařil a 23 bezchybnými zákroky pomohl Lightning k obratu na 3:1. Střelecky se o něj zasloužili Steven Stamkos, Tyler Johnson a Valtteri Filppul.
Arizona porazila Edmonton 2:1. Souboj dvou sousedů z těch nejspodnějších pater tabulky Západní konference ukončil Oliver Ekman-Larsson. Třiadvacetiletý zadák vystřelil Kojotům bod navíc pouhé tři desetiny sekundy před koncem prodloužení.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -