- Reklama -

Peníze, peníze, peníze. Theodore trucuje ve Vegas, Maple Leafs začali tlačit na pilu u svých talentů

- Reklama -

Fanda NHLChráněný volný hráč, který nemá podepsaný kontrakt, může znamenat pro tým velikou ztrátu nebo pořádně zamíchat s plány. Spoustu generálních manažerů dodnes může strašit případ Shea Webera z června 2012, kdy velkorysá nabídka Flyers otřásla Nashvillem. Ve Vegas se však příliš nenechali historií rozhodit a s podpisem talentovaného beka Shea Theodora pořádně otálejí. V Torontu naopak horečně bojují o to, aby si pojistili talentované mládí.
Shea Theodore, kterého se za velkého smutku museli před rozšiřovacím draftem vzdát v Anaheimu, nenastoupil kvůli sporům o nový kontrakt do tréninkového kempu Golden Knights. Podle předchozích zpráv očekává šestadvacátý hráč draftu 2013 smlouvu v podobné výši jako jeho vrstevníci Josh Morrissey z Winnipegu (6,3 milionů dolarů na dva roky – podrobnosti ZDE) nebo Darnell Nurse z Edmontonu (6,4 milionů na dva roky – více ZDE).
Přestože má tedy hráčova strana nyní dva dobré argumenty, podle experta Johna Shannona ze Sportsnet, je nyní dohoda obou stran stále velmi daleko. Doposud mladý obránce vydělával okolo 860 tisíc dolarů za sezonu.


Třiadvacetiletý zadák odehrál loni v základní části za Rytíře 61 utkání a získal 29 bodů. Na osm zápasů si odskočil do AHL do Chicaga Wolves, v play-off ale byl stabilním článkem sestavy finalisty Stanleyova poháru. Nečekanou jízdu podpořil deseti body ve dvaceti utkáních.


Pokud Theodore nepodepíše smlouvu před prvním utkáním sezony (Vegas nastoupí proti Philadelphii), bude to znamenat, že Rytíři budou mít k dispozici jen šest obránců, kteří mají zkušenosti z NHL (sedmý Nate Schmidt je suspendován na 20 zápasů).
Rostoucí nervozita v Torontu
Příchod Johna Tavarese do Toronta byl asi největší hokejovou událostí léta. Jenže s každým takovým nákupem se pojí i nebezpečí. V případě Maple Leafs to znamená, že kvůli Tavaresově luxusní gáži (77 milionů dolarů na 7 let), ubude místo pod platovým stropem na udržení ofenzivních lvíčat Austona Matthewse, Mitche Marnera a Williama Nylandera. Hokejový expert Elliote Friedman proto spekuluje, že by toho mohli využít třeba New York Islanders.


Podle názoru Darrena Dregera ze stanice TSN by pro vedení Javorových listů byla pro Nylandera smlouva ve výši 6 až 6,3 milionů dolarů za sezonu. „Myslím, že kdyby mu nabídli třeba 6,7 milionů za sezonu jako Pastrňákovi, Leafs by to už brali jako přeplácení. A věřím, že stejného názoru by byla většina generálních manažerů,“ nechal se slyšet Dreger.

Ten dále prohlásil, že podle něj mladý Švéd podepíše kontrakt ještě před startem letošní sezony. Hned po něm přijde na řadu Matthews a pak Marner. Nové smlouvy by mohly mít hodnotu okolo 11 milionů (Matthews) a 9 milionů za sezonu (Marner).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -