- Reklama -

Plekanec gratuloval Priceovi, Palátovy nahrávky Tampu nespasily

- Reklama -

Trefou do prázdné brány uzavřel Tomáš Plekanec skóre pátečního utkání mezi New Jersey a Montrealem na 4:2 pro hostující tým. Canadiens vyhráli popáté v řadě a jejich brankář Carey Price podvousté v kariéře, čímž oslavil svůj 400. zápas v NHL. Největší dárek mu přinesl dvougólový Michael Bournival, obránce P.K. Subban si připsal tři asistence.
Za Devils skórovali dva bývalí hráči Habs, Mikeu Cammallerimu nahrával Jaromír Jágr. Ďáblům, v jejichž sestavě už se objevili uzdravení Patrik Eliáš s Martinem Havlátem, se v závěrečném dějství skoro podařilo vymazat třígólové manko, ale na druhou výhru pod novými trenéry stále čekají marně.
Montreal se v Atlantické divizi dostal před dosud vedoucí Tampu, jež nestačila na Pittsburgh. Tučňáci ji zaskočili rychlým nástupem, už po čtrnácti minutách vedli 3:0. Na každé straně přibylo posléze ještě po třech brankách, dvěma zásahy do černého korunoval snažení Penguins Steve Downie.
Sidney Crosby přihrál na čtyři góly svého týmu, Ondřej Palát byl u dvou branek Lightning. Ve statistikách českých hokejistů se tím s 29 body posunul na třetí místo před Radima Vrbatu.
Jiří Hudler jich má ještě o devět víc a klepe na dveře elitní ligové desítky. V pátek si vylepšil bilanci o jednu asistenci, ale ani on se se svými spoluhráči z Calgary nemohl radovat z výhry. Plamenům se totiž podařilo překonat Ostrovana Jaroslava Haláka z 23 pokusů pouze jednou, a to až v 57. minutě. V té době už měl kapitán Islanders John Tavares na svém kontě dva zásahy.
Newyorský tým přetahující se s Pittsburghem o vedení v Metropolitní divizi čeká na jejich dlouhém sedmizápasovém výletě po kluzištích soupeřů ještě pět vystoupení. Plameny se ještě dvakrát představí doma, kde vyhrály předchozí tři utkání.
68. shutoutem v kariéře se floridský Roberto Luongo dostal v historických tabulkách na třinácté místo před Roye Worterse. Těmi, kdo včera marně dobývali svatyni Panterů, byli hokejisté Buffala, jimž při třiceti střelách nepomohla ani podpora publika ve First Niagara Center. Michal Neuvirth v domácí bráně si připsal ještě o zákrok víc, jenže s nulou to nebylo.
Už po třech a půl minutách překonal českého gólmana Brad Boyes, v půlce úvodního dějství využil jedinou přesilovku Panthers Nick Bjugstad. Trenér Šavlí Ted Nolan si ale na výkon labskoústeckého rodáka nemohl stěžovat, Neuvirth pár dalších vyložených příležitostí hostů vychytal.
Dvě branky v normální hrací době viděli také diváci v Denveru, vzhledem k rovnoměrnému rozložení tak zápas Colorada s Edmontonem dospěl do prodloužení a následně až k samostatným nájezdům. V nich dostal možnost se předvést i nový člen Olejářů Derek Roy, proti Semjonu Varlamovovi ale neuspěl – stejně jako jeho spoluhráči.
Avalanche ovládli nájezdy popáté v řadě, rozdílový gól vstřelil Matt Duchene. V základní době se po třinácti utkáních bez branky prosadil Daniel Briere.
Carolině stačilo k výhře 2:1 nad Philadelphií šedesát minut. V utkání na sebe poutali největší pozornost kapitáni obou celků. Domácí Eric Staal zaznamenal na začátku prostředního dějství vítěznou branku. Hostujícího Claudea Girouxe museli ve 45. minutě odvést do šaten poté, co mu nechtěně přejel bruslí po achilovce Justin Faulk. Zranění vypadalo hrozivě, ale útočník Flyers by měl být v pořádku.
Čtvrtý nejproduktivnější hráč sezóny tak zřejmě bude moci nastoupit v sobotu, kdy Letci uzavřou svůj osmizápasový trip na ledě New Jersey. A třeba si vylepší bilanci on i Jakub Voráček, oba tentokrát vyšli naprázdno.
K přiblížení toho využil Ryan Getzlaf, jeden ze čtyř střelců Anaheimu v duelu se St. Louis. Kapitán Kačerů otevřel skóre v sedmé minutě a jeho spoluhráči poté zareagovali na každou z vyrovnávacích branek Bluesmanů. Většinou velice hbitě, jen na rozhodující gól Matta Beleskeyho se čekalo až do 51. minuty. Stejně jako u úvodní branky rozjel akci Sami Vatanen.
Ducks mají jako jedni z prvních v této sezóně absolvováno už čtyřicet zápasů, což samozřejmě hraje v jejich prospěch, 56 získanými body ale prokazují své kvality i tak a vévodí celé soutěži.
Nepovedený prosinec je zapomenut, Minnesota je znovu v ráži. A spolu se zbytkem týmu zejména gólman Darcy Kuemper. Ve čtyřech z předchozích šesti domácích startů byl střídán, ale v pátek z něho byli soupeři z Toronta zoufalí. Třicet čtyři zákroků, jediná puštěná střela při přesilovce.
Jednu z  početních výhod využili také Wild, Mikko Koivu v 50. minutě uzavřel výsledek na 3:1. Divochům se poprvé od 3. prosince podařilo vést v zápase o víc než jednu branku a náskok uhájili. Na omluvu Maple Leafs, nejlépe střílejícího týmu soutěže, je třeba uvést neúčast tří stálých členů ofenzívy Lupula, Hollanda a Kadriho.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -