- Reklama -

Po roce bez hokeje opouští Peverley scénu nastálo

- Reklama -

10. března 2014 zkolaboval Rich Peverley na střídačce Dallasu při zápase proti Columbusu. Bylo to v závěru sezóny, před níž se podrobil operaci srdce mající napravit arytmii chodu hráčova životně důležitého orgánu. Devět dnů po hrozivě vyhlížející scéně absolvoval druhou operaci a začalo mu být jasné, že dráha vrcholového sportovce zřejmě protnula cílovou pásku. Definitivně se 33letý útočník rozhodl k ukončení kariéry až nyní.
„Chodil jsem na cvičení, kde mě monitorovali. Doktoři prověřovali každou cestu, aby zjistili, zda bych nemohl hrát. Jedná se však o velice komplikovaný případ a jak jsem zjistil, neexistuje léčba, která by zabrala stoprocentně. S lítostí musím konstatovat, že dál už hrát nemůžu,“ rozloučil se Peverley se světem aktivního hokeje.
Svému životnímu koníčku nicméně zůstane věrný i nadále, pouze v jiné roli. Už v minulé sezóně se vzdělával jako asistent-dobrovolník na lavičce farmy Hvězd v Texasu, teď bude pro Stars pracovat jako koordinátor rozvoje hráčů. V praxi to znamená, že bude sledovat budoucí naděje Dallasu v univerzitních a juniorských soutěžích.
„Chtěli bychom Richovi pogratulovat ke skvělé hráčské kariéře. Těšíme se na jeho přínos v nové roli,“ vítá rodáka z Kingstonu na horní palubě generální manažer Jim Nill.
Inkriminované utkání s Blue Jackets nakonec zůstalo nedohráno a opakovalo se později, takže veškeré statistiky z prvního zápasu byly vynulovány (zůstala pouze branka Nathana Hortona). V Peverleyho bilanci započítáno nebude, jeho účet z NHL se tedy uzavřel na 442 startech, 84 brankách a 157 asistencích. Před příchodem do Dallasu působil v Nashvillu, Atlantě a Bostonu, s nímž získal v roce 2011 Stanleyův pohár.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -