- Reklama -

První změny v Edmontonu: přicházejí Derek Roy a Matt Fraser

- Reklama -

Dva útočníci přicházejí, minimálně jeden odchází. Edmonton si v pondělí stáhnul z listiny volných hráčů Matta Frasera, o kterého už neměl zájem Boston, a dojednal s Nashvillem výměnu Marca Arcobella za Dereka Roye. Na waiver list byl souběžně zapsán Steve Pinizzotto.
„Fraser je hráčem, který umí vystřelit,“ poznal dočasný kouč Olejářů Todd Nelson v době, kdy proti svému novému svěřenci vedl mužstvo Oklahomy v AHL. „Viděl jsem to v zápasech proti Texasu, kdy nám dal pěkných pár branek.
Bývalý Fraserův spoluhráč Luke Gazdic to potvrzuje: „Jeho střela je smrtící. Je to nástroj, který mu pomáhá nejvíc. Během jedné ze sezón, kdy jsem s ním nastupoval, dal na farmě čtyřicet branek. Umí skórovat odkudkoliv. Kromě toho dokáže i napadat a spoustu dalších věcí, které můžou být našemu týmu užitečné.“
V letošní sezóně NHL skóroval 24letý křídeník třikrát, čímž zdvojnásobil svoji bilanci v nejslavnější lize světa. To Derek Roy se v NHL během necelých jedenácti ročníků trefil už 178krát, po prázdninové změně dresu se ale u Predátorů trápil. Poslední tři zápasy sledoval pouze z tribuny.
Olejáři, s 21 body nejhorší tým soutěže, ho však přivádějí hlavně kvůli jeho zkušenostem.
„Mají spoustu dobrých mladých útočníků. Pro mě to bude příležitost, jak ukázat své vůdčí schopnosti a zahrát co nejlépe pro tým. Ať už to bude v pozdějších fázích zápasů, při bránění oslabení nebo střílení branek, udělám všechno, čeho budu schopen,“ vzkazuje novému zaměstnavateli. „Nejsem tím, kdo by byl moc hlasitý, snažím se jít příkladem při tréninku a vydat ze sebe to nejlepší na ledě.“
Svého času, po plodných letech v Buffalu, mu ročně nabízeli čtyřmiliónové částky. Do letošní sezóny vstupoval už jen s miliónovým kontraktem. Arcobello, jenž ho v Nashvillu střídá, má také pouze roční smlouvu za 600 tisíc. Roy byl původně zapsán Predátory na waiver list, takže Olejáři ho mohli získat bez personální ztráty (prostor pod platovým stropem mají hodně velký), ale potřebovali si udržet rezervu na 50členné rozšířené soupisce.
Mark Arcobello v tomto ročníku nastoupil za Oilers ke 36 utkáním s bilancí 7+5. V NHL má celkově odehráno 78 zápasů, v nichž posbíral 11 gólů a 19 asistencí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -