- Reklama -

Radost jednoho je smutkem pro druhého. Derek Roy doplatil na McDavidův příchod do Edmontonu

- Reklama -

Zpráva o vítězství Oilers v draftové loterii ho asi jako jednoho z mála lidí spjatých s kanadským klubem příliš nepotěšila. Derek Roy totiž dobře tušil, co bude následovat. Edmonton sáhne po Connoru McDavidovi, ten si během přípravného kempu vybojuje místo v základní sestavě a o služby 32letého veterána už nebude zájem.
Prostřední část jeho myšlenkových pochodů sice ještě nedošla naplnění, Olejáři nicméně Royovi novou smlouvu nenabídli. A prozatím se nenašel ani jiný klub, který by dlouholetého člena Buffala Sabres plánoval zaměstnat, ať nad tím hráčův agent Rob Hooper kroutí hlavou sebevíc.
„Uznávám, že jeho výška může být problém, především pro Edmonton. Nugent-Hopkins ani McDavid nejsou příliš velcí, zvláště na hraní v Západní konferenci. Nemůžu ale uvěřit tomu, že nikdo v NHL nechce Dereka podepsat,“ podivuje se Hooper v rozhovoru pro Edmonton Journal.
Roy je profesí centr, u Olejářů byl v předešlé sezóně k ruce Nailu Jakupovovi ve druhé formaci. Tohle místo by měl nyní obsadit Connor McDavid. Elitní řadu povede Ryan Nugent-Hopkins, do třetího útoku se počítá s Antonem Landerem.
Dereku Royovi, který od července 2012 po odchodu z Buffala vystřídal pět organizací (Vancouver, Dallas, St. Louis, Nashville, Edmonton), nezbývá než čekat nebo si hledat práci úplně jinde.
„Není ještě ve stádiu, kdy by šel do kempu na zkoušku. Máme lukrativní nabídky z Evropy,“ prozrazuje Hooper, „ale Derek je bojovník, který by rád nastupoval v National Hockey League a pokusil se vyhrát Stanley Cup. Možná někomu vadí jeho věk, ale Derek je zdravý a možná v nejlepší životní formě.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -