- Reklama -

Reimer přistřihl Rudá křídla, Ducks znovu vyhráli o gól

- Reklama -

Jednačtyřicet zákroků Jamese Reimera bylo základním kamenem středeční výhry Toronta nad Detroitem. Gólman Javorových listů vlastně předvedl ještě o dva zákroky víc, a sice při samostatných nájezdech. Po nerozhodném výsledku 1:1 se v nich za Wings prosadil pouze Pavel Dacjuk, na druhé straně skórovali Tyler Bozak s Mikem Santorellim.
Na gól se v  Joe Louis Areně čekalo až do 38. minuty a potěšil srdce většiny lidí v ochozech. Zetterbergova výstavní křížná přihrávka přes celé útočné pásmo našla Tomáše Jurča, jeho střelu sice Reimer vyrazil, ale slovenský útočník stihl kotouč vrátit před bránu Gustavu Nyquistovi. Rudá křídla nedlouho předtím přežila dvojnásobné oslabení.
Hosté srovnali po pěti minutách třetí třetiny, když James van Riemsdyk našel přihrávkou z levé strany volného Phila Kessela. Autor jediné torontské branky se prosadil popatnácté v sezóně.
Leafs v posledních devíti utkáních ztratili pouze tři body a v tabulce Atlantické divize jim patří čtvrté místo. Detroit ji vede o bod před Tampou Bay.

Těsné zápasy, na ty je Anaheim specialistou

Pacifické divizi a vůbec celé lize vévodí hokejisté Anaheimu. Mimo jiné i proto, že dokážou uhlídat (či na poslední chvíli získat) jednogólový náskok. Posledních dvanáct vítězství, která vybojovali, bylo vždy nejtěsnějším rozdílem.
Nejinak tomu bylo včera s Edmontonem. V deváté minutě využil Matt Beleskey přesilovku, v polovině zápasu přidal Ryan Kesler gól po samostatném úniku. Ze strany svěřenců Bruce Boudreaua to bylo všechno, jenže soupeř nepředvedl o moc víc. Frederika Andersena překonal z 22 střel pouze Ryan Nugent-Hopkins. Krátce po nástupu do třetího dějství s Hallovým přispěním obral o puk nováčka Mansona a zamířil přesně k tyči.
Kesler se trefil počtvrté z posledních tří utkání a zaokrouhlil svoji letošní bilanci na desítku. Andersen odchytal šestnácté utkání v řadě. Oba celky se znovu potkají v pátek, tentokrát na ledě nejhoršího celku soutěže.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -