- Reklama -

Hurricanes se trápí nejen výsledkově, ale i střelecky

- Reklama -

Góly nepadají, body nepřibývají a mužstvo tak leží ladem na poslední příčce ve Východní konferenci. Taková je smutná realita klubu Carolina Hurricanes, kterou se nepodařilo oživit ani v pondělním domácím zápase proti New Jersey. Ačkoliv šlo na branku Coryho Schneidera celkem 40 střel, dalších 21 minulo jeho klec a 33 pokusů zblokovali obránci Devils, ani to na vítězství nestačilo.
Z celkem 94 projektilů se ujala pouze střela obránce Justina Faulka a Canes nakonec prohráli 1:2. „Je to frustrující. Dokážeme si vytvořit šance, ale neumíme je dotáhnout do konce. Musíme se víc tlačit před bránu a najít cestu, jak dopravit puk do sítě. Sice často střílíme, ale musíme být více hladoví v zakončení,“ řekl útočník Jeff Skinner.
Hurricanes jsou s bilancí 8-3-16 druhým nejhorším týmem v lize, mizerněji už jsou na tom pouze v Edmontonu. V posledních pěti zápasech dokázali rozsvítit červené světlo pouze sedmkrát, což jim všeho všudy přineslo jen dva body. Navzdory tomu, že všechna utkání odehráli na domácím ledě.
V duelu s Ďábly měli drtivou střeleckou převahu 40:16, ale k bodům to nevedlo. Den předtím zase přestříleli Detroit 35:22, ale přineslo to stejně neblahý výsledek. „Chybí nám odvaha. Musíme se tlačit do brány, i když to občas bolí. Někdy je prostě důležitější hrát více srdcem než hlavou,“ zhodnotil situace forvard Nathan Gerbe.
Největší slabinou Caroliny je nedostatek stabilních střelců. A ti, kteří o svých kvalitách přesvědčili v minulosti, letos strádají. Totálním fiaskem se dají označit výkony ruského útočníka Alexandra Sjomina, který se minulý čtvrtek trefil vůbec poprvé v sezóně – potřeboval na to 20 utkání.
Kapitán Eric Staal neskóroval už osm zápasů, Jeff Skinner si za stejnou porci utkání připsal jen jednu přesnou trefu. Ještě hůře je na tom švédský mladík Elias Lindholm, který mířil do černého pouze jednou v minulých 12 duelech. Nejlepším střelcem mužstva je s 10 góly český útočník Jiří Tlustý. Ovšem i on se poslední dobou střelecky trápí.
„Musíme se tlačit do brankoviště, clonit ve výhledu gólmanovi a sbírat odražené kotouče. Nesmíme polevovat, dokud neuspějeme. To jsou klíčové faktory,“ řekl Lindholm. Mužstvo Caroliny si v průměru připíše 30 střel za jedno utkání, což jej řadí na 17. místo v lize. Nicméně po 27 odehraných zápasech mají Hurricanes na svém kontě pouze 59 branek – hůře je na tom pouze Buffalo.
„Každý si někdy projde krizí a ta naše už trvá dost dlouho. Chtělo by to pár šťastných branek, abychom se znovu chytli. Nevím, jestli máme prostě smůlu nebo nízká produktivita pouze odráží naši neschopnost při zakončení. Dávat góly v NHL bylo vždy těžké, ale nějak to jít musí. Současná situace je frustrující pro nás všechny, ale i to patří k hokeji. Nezbývá nám než se poprat s nepřízní osudu a pokusit se ji překonat,“ dodal Skinner.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -