- Reklama -

Robert Záruba terčem kritiky. Během hokeje si utahoval z čínských vlajek v Praze

- Reklama -

Hokejový komentátor České televize Robert Záruba vzbudil vlnu nevole svým politicky laděným vyjádřením, jež zaznělo během úterního přímého přenosu z play-off české extraligy. Konkrétně se některým fanouškům nelíbí, jak okomentoval oslavy plzeňských příznivců na tribuně pražské Sparty.
„Nad hlavami tam na počest Nicholase Johnsona vlaje i americká vlajka. V posledních dnech je to v hlavním městě docela zajímavý pohled, protože my tady v Praze máme trošku jinou vlajkovou výzdobu a trošku jsme si odvykli na to, jak vypadají vlajky našich spojenců. Těch skutečných spojenců,“ narážela jedna z nejvýraznějších postav české sportovní žurnalistiky na nespočet čínských vlajek, které v Praze vlály během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga.
Zárubově poznámce symbolicky zatleskala politická strana TOP 09, která jeho výrok sdílela na svém facebookovém profilu. Kontroverzní server ParlamentniListy.cz ji naopak postavil do souvislosti se Zárubovou manželkou Norou Fridrichovou, která moderuje politický týdeník 168 hodin. Podle prorusky laděného webu tím „Česká televize vyjádřila svou lásku k USA už i při hokeji“.
Jaký je váš názor? Hlasujte v anketě pod videem.

Robert Záruba v úterý komentoval oslavy plzeňských fanoušků na tribuně: „…nad hlavami tam na počest Nicholase Johnsona vlaje i americká vlajka, v posledních dnech v hlavním městě docela zajímavý pohled, protože my tady v Praze máme trošku jinou vlajkovou výzdobu a trošku jsme si odvykli na to, jak vypadají vlajky našich spojenců. Těch skutečných spojenců.“

Zveřejnil(a) TOP 09 dne 30. březen 2016

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -