- Reklama -

Saad je za vodou, Columbus mu nabídl lukrativní šestiletý kontrakt

- Reklama -

Brandon Saad podepsal s Columbusem šestiletou smlouvu na 36 miliónů dolarů. Dvaadvacetiletý křídelník si v každém ročníku vydělá rovných šest milionů dolarů. V pátek večer to oznámil generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.
„Máme velkou radost, že jsme podepsali s Brandonem dlouhodobý kontrakt, který nám zaručí, že zůstane důležitou součástí našeho týmu v následujících šesti letech,“ sdělil hlavní konstruktér soupisky Columbusu Jarmo Kekäläinen.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Saad přišel do Columbusu z Chicaga 30. června v rámci velké výměny, jejíž součástí byli na jedné straně ještě obránce Michael Paliotta a útočník Alex Broadhurst a na druhé forvardi Arťom Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp a Marko Daňo spolu se čtvrtou volbou v příštím draftu.
„Chtěli jsme dohodnout raději dříve než později. Brandon si to přál kvůli tomu, aby se mohl soustředit na hokej. Pár dní to trvalo, protože bylo potřeba doladit několik detailů. Od začátku jednání se představy obou stran hodně podobaly,“ řekl Kekäläinen.
Blackhawks draftovali Saada v roce 2011 ze 43. pozice. Po letošní sezóně mu vypršela nováčkovská smlouva. Při jednáních o prodloužení spolupráce s posledním vítězem Stanley Cupu požadoval dlouhodobý kontrakt za minimálně pět miliónů dolarů ročně. Chicago, kterému nezbývalo pod stropem pro příští sezónu velký prostor, nabízelo krátkodobější překlenovací smlouvu v nižší výši.

„Výměna mě trochu zaskočila, zažil jsem to poprvé v kariéře,“ uvedl Saad. „Hokej je obchod, s něčím takovým musíte počítat. Jsem nadšený, že budu hrát v mladém a kvalitním týmu. Určitě to bude změna. Sledoval jsem Columbus v minulosti, odehráli několik skvělých sérií v play off, hráli dobře a zažili i vydařené ročníky. Těším se, až tam dorazím a pomůžu jim.“
Brandon Saad odehrál v základní části 208 utkání, ve kterých zaznamenal 126 kanadských bodů za 52 branek a 74 přihrávek. V 67 zápasech play off si dvojnásobný šampión Stanley Cupu připsal 15 gólů a 19 asistencí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -