- Reklama -

Seguin s Bennem se probrali a nasměrovali Dallas k první výhře

- Reklama -

Pokud chce Dallas bodovat, potřebuje nutně pomoc svých elitních hráčů. Sezóna nezačala pro Hvězdy dobře, v prvních dvou utkáních prohrály, jednou po základní hrací době, jednou po samostatných nájezdech. V úterý se Dallas konečně probral a po hattricku Tylera Seguina porazil Columbus 4:2.
Bodově ještě úspěšnější byl Jamie Benn, který Seguinovi nahrál na všechny tři branky a sám přidal čtvrtou. „Mohlo to být ještě horší,“ hodnotil nepovedený start do sezóny Benn. „Ale náš gólman (Kari Lehtonen 35/33) chytal dobře a my jsme si našli cestu k vítězství a získali dva body,“ dodal autor hattricku Gordieho Howea (Benn si připsal gól, přihrávku i bitku).
Oba muži, kteří v předešlých dvou zápasech nebodovali, se po zásluze zařadili mezi vybrané hvězdy zápasu. Mezi ně se podařilo vklínit Ryanu Johansenovi, jenž vstřelil obě branky poražených.
„Ohromující představení,“ pochválil své elitní útočníky trenér Dallasu Lindy Ruff. „Myslím, že oba chlapi zahráli dnes skvěle. Tylerovi se zápas opravdu povedl, totéž Jamie.“
„Šli jsme do dnešního večera se vzkazem, že se musíme zlepšit,“ přiznal Tyler Seguin. „Naše lajna musí šlapat, pokud chceme vyhrávat. Máme dostatečně široký tým, ale musíme fungovat odzadu dopředu. Dnes jsme odvedli dobrou práci.“
Dallas vedl po gólech Seguina a Benna na hřišti Blue Jackets po dvaceti minutách 2:0. Domácí se ale nechtěli tak snadno vzdát a po dvou trefách Johansena, který licitoval do poslední chvíle před začátkem sezóny o nové smlouvě, srovnali na 2:2.
„Každým dnem se cítím pohodlněji,“ odmítl dvaadvacetiletý talent, že by kvůli platovým sporům nebyl na sezónu dostatečně připraven. „Moje práce je dostat na úroveň, kde potřebuju být. Dneska jsem se cítil asi nejlépe.“
V závěrečné třetině hosté odpor domácích zlomili. V 53. minutě střílel z dálky Benn a Seguin šikovnou tečí usměrnil puk do sítě. Hattrick zkompletoval stejný hráč sekundu před koncem utkání střelou do prázdné klece.
Trenér Columbusu uznal, že soupeř si vítězství zasloužil. „Od chvíle, kdy byl vhozen puk, byli hladovější. Vlétli na nás a zatlačili nás. Vyhráli většinu osobních soubojů. Ani nevím, jestli jsem tím byl překvapen. Vlastně jsem to od nich čekal. Nenašli jsme odpověď na jejich první útok,“ uzavřel zklamaně Todd Richards.

Příští zápas v TV: Detroit – Boston, st/čt 15. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -