- Reklama -

Simmonds se stěhuje do Edmontonu!…a nebo ne?

- Reklama -

Oilers urputně hledají posilu do svého útoku a podle informací Ryana Rishauga ze stanice TSN vyslal Edmonton své skauty do „světa“, aby našli pořádného forvarda.
V pondělí si však mohli někteří uživatelé Twitteru pomyslet, že Olejáři už našli. Za „fake news“ stojí ukvapenost jednoho philadelphského novináře.

„Flyers popřeli zprávu TSN, že byl Wayne Simmonds vytrejdován do Edmontonu za gólmana Cama Talbota a pravého křídelníka Jesseho Puljujarviho. Stanice již informaci stáhla,“ začal Sam Carchidi z deníku Philadelphia Inquirer důkazní přestřelku tímto večerním tweetem.


Ten popudil známého experta TSN Boba McKenzieho k ráznému protiútoku: „Žádný z našich insiderů/reportérů si není této zprávy vědom. TSN.ca tvrdí, že nic takového nezveřejnila.“


Zatímco Carchidi na Twitteru dál pokrýval zápas Philadelphie s Minnesotou. McKenziemu jeho tvrzení nedalo spát.
„Informovala o tom některá z rádiových stanic spadajících pod TSN? Nevím. Nejsem si toho vědom. Jste si jistý, že se nejednalo o falešný účet?“ vyzval věhlasný reportér svého amerického kolegu k předložení důkazu.

- Reklama -


A kolega z jihu severoamerické hranice se skutečně ozval a bohužel pro něj si udělal z ostudy kabát.


Jím předložený zdroj o výměně mezi Oilers a Flyers byl již od prvního pohledu prefabrikovaný print screen, z něhož čišela lidská kreativita. Zda si důkaz vyrobil sám Carchidi nebo se stal žurnalista pouze obětí vtípků, není jasné. Jeho profesní selhání se ale stalo rychle terčem posměchu.


Na závěr nutno podotknout, že se Carchidi nakonec za svůj omyl omluvil. Pondělní večer pro něj přesto skončil jako špatná vizitka jeho novinářské práce.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -