- Reklama -

Sklidí Dale Tallon ve Floridě plody své práce? Dostal na to další tři roky

- Reklama -

Od května 2010, kdy Dale Tallon usedl do manažerského křesla floridského klubu, se Panteři pouze jednou podívali do play off (v roce 2012 vypadli hned v prvním kole s New Jersey). Letos jsou ale na velmi dobré cestě si účast ve vyřazovacích bojích zopakovat, aktuálně vedou tabulku Atlantické divize. Pokud budou slavit úspěchy i nadále, Tallon by u toho neměl chybět. Podle zatím neoficiálních zpráv se dohodl na prodloužení smlouvy, jež měla v létě vypršet, o další tři roky.
Současný tým Floridy vystavěl Tallon prakticky od základů. Z hokejistů, kteří na jihovýchodě USA působili v čase jeho příchodu, už zbyl pouze Dmitrij Kulikov. Z draftových úlovků bývalého generálního manažera Chicaga nelze nezmínit obránce Aarona Ekblada a Erika Gudbransona a útočníky Aleksandera Barkova, Jonathana Huberdeaua, Vincenta Trochecka či Quintona Howdena.
Prostřednictvím výměn přivedl mimo jiné Jaromíra Jágra a zkušeného zadáka Briana Campbella, domluvil návrat brankářské jedničky Roberta Luonga. Na trhu s volnými hráči získal například obránce Willieho Mitchella či útočníka Jussiho Jokinena.
„Za Tallona hovoří úžasný výsledek budování organizace Jestřábů a my věříme, že je pro nás správnou volbou,“ pronesli v roce 2010 majitelé Panterů Cliff Viner a Stu Siegel. „Jsme poctěni, že otevíráme novou kapitolu v historii našeho klubu.“
Tallon působil v Chicagu od roku 1998 jako ředitel oddělení pro hráčské záležitosti, poté jako asistent generálního manažera. Svého předchůdce Boba Pulforda vystřídal po výluce. Bohužel se nedočkal titulu Jestřábů v roce 2010, ale klub nechal zvěčnit na Stanleyův pohár i jeho jméno.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -