- Reklama -

Stars chtějí srovnat sérii a chystají se na „vtipálka“ Reavese

- Reklama -

Hokejisté Dallasu byli označováni jako jedni z favoritů letošního Stanley Cupu, jenže ve druhém kole play off v bitvě se St. Louis zatím trochu překvapivě tahají za kratší konec provazu. V sérii prohrávají 1:2, když v posledním zápase dostali nakládačku 1:6.
Trenér Blues Ken Hitchcock sice po zápase prohlásil, že nelichotivé skóre úplně neodpovídalo skutečnému dění na ledě, ale nad tím se jeho protějšek Lindy Ruff jen útrpně pousmál. „No, myslím, že tahle Hitchova poznámka je něco jako oříšky na baru. Je to taková zdvořilost zadarmo,“ trefně poznamenal Ruff.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stars v tomhle zápase totálně propadli – mockrát ztráceli puky, špatně si přihrávali, příliš často se nechali vyprovokovat a pak pykali na trestné lavici.
„Za většinu toho, co se stalo, si můžeme sami. Zbytečně jsme se zbavovali puku a podpora mezi hráči nebyla dostatečná. Nicméně na konci první třetiny jsme měli slušné šance a kdybychom vyrovnali na 2:2, mohl to být úplně jiný zápas,“ dodal.
Jenže to se nestalo a tak dnes večer musí Dallas napravit svoje chyby a pokusit se o srovnání série. A kouč Ruff má o čem přemýšlet. Spekuluje se, zda udělá změny mezi obránci a koho tentokrát nasadí do branky od začátku. V posledních dvou zápasech si zachytali Kari Lehtonen i Antti Niemi.
„Snažím se zůstat u toho, co nám fungovalo v sezóně. Máme dva brankáře, kteří si vedou velmi dobře a dostali nás tam, kde jsme,“ zůstává trenér Dallasu v klidu.
Z něj jej trochu vyvedl jen útočník Blues Ryan Reaves, který si proti jeho týmu ve třetím zápase dovolil neuctivé gesto (viz. video). Za stavu 5:1 pro domácí St. Louis se ve třetí třetině pustil do potyčky s Curtisem McKenziem a když je rozhodčí od sebe odtrhli, poslal vzdušný polibek směrem ke střídačce Dallasu.
„Tohle si naši kluci budou pamatovat. Po úterním zápase byli pěkně naštvaní a tohle je zasáhlo do srdce. Jsme hrdé mužstvo,“ varoval na dálku Reavese.
„Měli jsme pár špatných třetin, ale to musíme pustit z hlavy a být připraveni na další. Jsme samozřejmě rozčarovaní z vývoje série, ale atmosféra v kabině je skvělá. Jsme tým, který se učí jak balancovat s emocemi, které někdy vylétnou příliš vysoko, a my nechceme, aby naopak byly příliš nízko. Předváděli jsme dobrý hokej a na to chceme navázat,“ zakončil Lindy Ruff.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -