- Reklama -

Subban si zahrál na Jágra a vyhrál exhibiční nájezdy

- Reklama -

Vlasy jako Jágr, přilba jako Jágr, dres jako Jágr, ale není to Jágr… Kdo je to? Je to montrealský obránce P.K. Subban, který si při All-Star Game vypůjčil identitu spoluhráče z týmu Východní konference a získal díky tomu nejvyšší počet hlasů od diváků. Když úspěšně dokončil svůj pokus, nezapomněl ani zasalutovat jako český veterán.
„Nemusíte být v něčem nejlepší na světě, hlavně když jste odlišní,“ komentoval Subbanovo vystoupení rozesmátý Jágr. „A on je odlišný a lidé to milují. Je jiný tím správným způsobem. Fanouškům se to líbilo a Utkání hvězd je hlavně pro fanoušky. Jsem rád, že s tím přišel, a šťastný, že to udělal.“
Jágr byl scénkou sehranou na jeho počest překvapený stejně jako většina ostatních návštěvníků Bridgestone Areny. Podle Subbana se jednalo o okamžitý nápad, na jehož přípravu měl hokejista Habs (a především podpůrný personál mužstva) necelou půl hodinu.
„Upekl jsem to po příchodu na stadión. Musím kustodům moc poděkovat, sehnali mi všechny propriety a včas mě připravili. Stihlo se to na poslední chvíli,“ líčí obránce proslulý svým herectvím při charitativních akcích pro děti. „Takhle to mám rád. Nerad něco plánuju, radši reaguju instinktivně a užívám si zábavy. Ta myšlenka mě napadla 25 minut předtím, než jsme šli na led.“
U hokejových fandů uspěla, hlasovalo pro ni 31 procent z nich. Na druhém místě v této disciplíně skončil Brent Burns, který při nájezdech spojil své síly s kolegou Joe Pavelskim. Oba hráči San Jose si přizvali na led i své malé syny a veškerou práci nechali na nich.
Subban však získal o pět procent hlasů více než mladí Žraloci – a od Jágra si navíc vysloužil pozvání do skupiny jeho příznivců známých jako Travelling Jagrs.
„Mám pro něho práci, až ukončí kariéru. Kluků je devět, on by mohl být desátý. Mohl by oblékat montrealský dres,“ nabízí český útočník.
Subban si ale vážil především možnosti, že mohl „po svém“ složit poklonu hráči, který je o sedmnáct roků starší než on a přesto stále zaujímá čelní místo mezi hvězdami současné NHL.
„Je to pocta skvělému hokejistovi, jeho dlouhé kariéře v NHL. Jednomu z nejlepších hráčů, který kdy v lize nastupoval. Byl jedním z mých oblíbenců, když jsem vyrůstal, ohromně ho respektuji. Bylo pro mě ctí, že jsem se na pět minut mohl stát Jaromírem Jágrem,“ říká P.K. Subban.
Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -