- Reklama -

TOP 5 nadějí draftu 2019: Dylan Cozens

- Reklama -

Fanda NHLKaždý rok se koncem června upřou zraky hokejového světa k draftu. Ve dvou dnech si kluby NHL vybírají z plejády nejlepších a nejtalentovanějších hokejistů od 18 let věku. Objeví nového Connora McDavida nebo Sidneyho Crosbyho? Nebo se z jejich výběru vyklube další Alexandre Daigle nebo Rick DiPietro? Je to vzrušující hra, jejíž výsledek se dozvíme až za několik let. My jsme se rozhodli vám představit pět nejlépe hodnocených hráčů pro letošní draft, jak je seřadila redakce časopisu The Hockey News. Začtěte se do profilu Dylana Cozense.
Loni se jedničkou draftu stal obránce Rasmus Dahlin. Letos však strážce modré čáry téměř na jisto jako první ze všech na pódium ve Vancouveru nevystoupí. Všech pět nejlépe hodnocených hráčů jsou útočníci. Dylan Cozens, jenž dosud nastupoval za Lethbridge Hurricanes ve WHL, dokáže hrát jak na pravém křídle, tak ve středu útoku.

„Hraje velmi vyzrálý hokej, platný je na obou koncích kluziště. Je extrémně soutěživý, má velmi vyvinutý hokejový smysl, díky kterému je schopen ovlivnit vývoj utkání,“ můžete si o něm přečíst v přehledu prospektů na EPrinkside.com.
Největší dominantou rodáka z kanadského Whitehorse je rychlost. „Je to hráč, okolo kterého můžete vybudovat tým. Má neskutečnou pracovní morálku, nevypustí jediné střídání. Není zrovna nejelegantnějším bruslařem, je však velmi rychlý,“ řekl nejmenovaný scout časopisu The Hockey News.

Ve WHL platí za powerforvarda a právě v jeho síle podle expertů tkví ještě velký potenciál. S přibývajícími roky a především kily svalové hmoty se může stát skutečně dominantní útočnou silou na soupisce kteréhokoliv z týmů ligy.
Cozens pochází z Whitehorse, hlavního města kanadského spolkového teritoria Yukon. Na přelomu 20. století byl důležitým místem v období tzv. zlaté horečky. Bylo zde totiž hlavní překladiště zboží a poslední místo, kde si mohli zlatokopové doplnit zásoby. V létě se můžete dočkat příjemných 22 stupňů Celsia, v zimě téhož, jen se záporným znaménkem. Ještě žádný z místních rodáků nepronikl do nejprestižnější hokejové ligy světa. Dylan Cozens by se mohl stát prvním. A pokud jím nebude on, má Whitehorse ještě jedno želízko v ohni – jeho o tři roky mladšího bratra Connora, který ale hraje v obraně.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -