- Reklama -

TÝDEN V NHL: Pastrňák na pauze, stoupající Blues a tragičtí Olejáři

- Reklama -

Okamžik týdne

Český útočník David Pastrňák, který prožívá životní sezónu, si bude muset zhruba na tři týdny od hokeje odpočinout. Nejlepší střelec ligy v přesilových hrách upadl během večeře se spoluhráči a poranil si palec na levé ruce. O zranění havířovského rodáka informovali Bruins na svých sociálních sítích.

Vítězové týdne

Skvělou formu mají hokejisté St.Louis. Tento týden mají za sebou svěřenci trenéra Berubeho tři utkání, ve kterých získali šest bodů a ve dvou z nich nedostali ani jeden gól. Jejich série čítá už devět vítězství v řadě, díky kterým se Tarasenkova parta vyšvihla až na třetí místo Centrální divize.
Vladimír Tarasenko vstřelil svůj 25. gól v sezóně do sítě svého krajana Varlamova:

Poražení týdne

Edmontonu už tak veselo není. Olejáři prohráli všechna utkání, do kterých tento týden nastoupili a dokonce ani v jednom zápase nedokázali vstřelit víc jak dvě branky. Z Alberty se navíc bude stěhovat gólman Cam Talbot, který byl vyměněn do Philadelphie za Anthonyho Stolarze. Rodák z Ontaria nenaplnil předpoklady být jedničkou a tak se Edmonton rozhodl jeho velkého kontraktu zbavit.
Oilers mají problém s produktivitou, proti Hurricanes vystřelili 42 střel, ale pouze jedna skončila v síti: 

Forma hráčů

Nikita Kučerov je rozjetý stroj, který se zřejmě zastaví, až bude mít v rukou Stanley Cup. V posledních třech utkáních si připsal tři branky a sedm asistencí. Ruský blesk z Tampy se navíc stal prvním hráčem v historii klubu, který dosáhl 90 bodů před odehráním 60 utkání. Povedlo se mu to za 58 zápasů.
Na druhém místě produktivity tohoto týdne se pak drží trojice Tarasenko, Stamkos, Crosby.
Z Čechů se nejvíce dařilo Davidu Krejčímu, který si připsal za tři zápasy šest bodů a táhne Bruins do play-off.
Tampa nadělila Dallasu šest gólů a Kučerov zaznamenal čtyřbodový večer:

- Reklama -


Zajímavosti

Útočník Phil Kessel z Pittsburghu dosáhl hranice 800 bodů.
Forvard Chris Kunitz z Chicaga odehrál v NHL 1000. zápas
Floridský gólman Roberto Luongo odehrál zápas s pořadovým číslem 1030 a v počtu odchytaných duelů se v historické tabulce NHL posunul na druhé místo.
Rangers vyměnili Marka Mazance do Vancouveru za volbu v sedmém kole draftu 2020.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -