- Reklama -

V San Jose bodovali tři Češi. Hertlovy dvě trefy na Carolinu nestačily

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Carolina rozhodně nepatří mezi štiky ligy, v lednu se ale Hurikáni trochu zvedli a v jejich výsledkovém zápise konečně převládají výhry nad porážkami. San Jose naopak ztrácí dech, v sobotu padlo potřetí z posledních čtyř duelů. Nejlepší zápas Tomáš Hertla v sezóně tak bohužel přišel v okamžiku, kdy většina týmu nestíhala v obraně a Žraloci celkem pětkrát inkasovali.
Hertl dal dva góly, k nimž si připsal jednu asistenci a jako jediný v týmu Sharks skončil v sobotu večer v tabulce pravdy s hodnotou plus tři! Na straně hostů se z Čechů zapsal do statistik Andrej Nestrašil (1+0), jenž vstřelil svůj druhý gól v sezóně, a jako nahrávač Jiří Tlustý (0+1).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme nevyrovnaný tým,“ zlobil se na sebe a zbytek Žraloků Logan Couture. „Jde to ruku v ruce s mládím, aspoň myslím, ačkoli zrovna dnes hráli naši mladí hráči velmi dobře. Tenhle rok jsme nicméně velmi nekonzistentní. Několik věci musíme napravit. Do play off musíme ještě vyhrát spoustu zápasů. Potřebujeme odehrát pár povedených utkání.“
Hosté otevřeli skóre na konci první třetiny. Tlustého střelu odraženou od zadního mantinelu usměrnil do sítě Eric Staal. Na 2:0 zvýšil po pěkné individuální akci Andrej Nestrašil. Pak se začal prosazovat Tomáš Hertl. Loni nastřílel mladý český útočník dva góly hned ve svém druhém zápase (ve třetím dal dokonce čtyři), letos čekal na dvougólový zápis do 7. února.
Ve 29. minutě zužitkoval obětavou přihrávku Chrise Tierneye, jenž servíroval puk zpoza branky na kolenou. Carolina ale neustále tahala za delší konce provazu. Také další Hertlova branka, teč Hannanovy střely od modré čáry, znamenala jen snížení. Výsledek brzo srovnal trefou na 3:3 Logan Couture, hosté však gólem Andreje Sekery znovu odskočili do vedení, které už nepustili.

Hertl vstřelil svůj devátý a desátý gól v sezóně poté, co jej trenér zařadil do nově vytvořeného útoku s Chrisem Tierneyem a Jamesem Sheppardem. Třetí bod za asistenci minutu před koncem si připsal v okamžiku, kdy byl na ledě opět s Joe Thorntonem a Patrickem Marleauem, trenér mu tedy stále dává šanci také v elitní formaci a příležitostně na přesilovce.
„Byl jsem rád, že jsem se trefil, protože jejich druhý gól byla moje chyba,“ přiznal Hertl sebekriticky, že nestihl zachytit výpad krajana Nestrašila. „Náš začátek byl velmi špatný, potřebujeme teď každý bod. Myslím, že Carolina byla v prvních dvou třetinách lepším týmem.“
Trenér vítězů byl spokojený. „Všichni naši chlapi byli emočně a mentálně vtaženi do hry,“ pochválil své hráče Bill Peters. „Bruslili jsme stejně dobře, jako většinu utkání od All Star víkendu, což je dobré znamení. Vrací se nám pohyb.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -