- Reklama -

Vedení NHL schválilo prodej týmu New York Islanders

- Reklama -

Rada guvernérů National Hockey League v úterý schválila plánovaný prodej amerického hokejového klubu New Yorku Islanders mezi dosavadním vlastníkem Charlesem Wangem a dvojicí investorů Jonathan Ledecky – Scott Malkin.
Nejprve půjde o převod menšinového podílu, do dvou let by noví majitelé měli získat většinový vliv. Dohoda ještě není definitivně uzavřena, ale podle komisaře soutěže Garyho Bettmana by se tak mělo stát do začátku sezóny.
„Nebude to zítra, protože zbývá ještě nějaká práce, kterou je potřeba udělat,“ vysvětluje Bettman. „Ale myslím si, že to míní uzavřít příští týden ještě před startem nové sezóny. Pokud to nestihnou, nebude to znamenat nic špatného,“ ubezpečuje šéf NHL.
Hlasování o prodeji nebylo původně na programu, ale jak uvedl Gary Bettman, jeden z guvernérů podal návrh, aby se během mítinku hlasovalo. Původně to mělo proběhnout jako hlasování faxem.
„Jeden z majitelů to navrhnul a řekl: ‚Proč bychom to místo faxu nemohli udělat teď?‘ Já jsem řekl, že pokud všichni chápou, že dotažení této transakce musí být ke spokojenosti všech a musí to být jednomyslné, tak k tomu můžeme přistoupit. A to jsme také udělali. Setkalo se to s podporou a jednohlasně jsme to schválili. Bylo to od majitelů mnohem spontánnější se takhle rozhodnout a byli spokojeni,“ popsal Bettman.
Šéf NHL věří, že postupný převod Islanders do rukou skupiny vedené bývalým spoluvlastníkem Washingtonu Capitals Jonem Ledeckym a investorem z Londonu Scottem Malkinem bude pro čtyřnásobného vítěze Stanley Cupu (1980, 1981, 1982, 1983) velkým přínosem zejména do budoucna.
„Přináší to další odborné znalosti, dále pak stabilitu a finanční možnosti do okruhu majitelů,“ uvedl Bettman. „Hlavně to zajistí potřebný čas pro spořádaný převod vlastnických práv, což je pro Charlese (Wang) velmi důležité,“ dodal.
Sedmdesátiletý počítačový magnát Charles Wang se narodil v Šanghaji a do Spojených států amerických odešel s rodiči v osmi letech. Ostrovany koupil v roce 2000 společně se Sanjayem Kumarem, kterého o čtyři roky později vyplatil a stal se tak jediným vlastníkem mužstva.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -