- Reklama -

Velký dříč chce zůstat v Torontu

- Reklama -

Zach Hyman doufá, že jeho příběh v Maple Leafs dostane ještě další kapitoly.
Jeden z největších klubových dříčů se může stát po sezóně 2020/21 nechráněným volným hráčem. Tento týden ale uvedl, že chce být s Javorovými listy „ještě dlouho“.

Velikonoční nadílka fandům NHL! Klikni si pro slevu

„Rád bych zůstal v Torontu,“ cituje 27letého forvarda Terry Koshan z deníku Sun. „Je to místo, kde jsem vyrůstal a kde chci žít.“
„Rád bych byl dlouhodobým členem organizace, podepsal novou smlouvu a rozhodně zde vyhrál Stanley Cup,“ vyhlásil torontský rodák smělý cíl.
Po tomto ročníku zbývá Hymanovi ze smlouvy s průměrnou roční hodnotou 2,25 mil. dolarů ještě jeden rok. V novém kontraktu si bude chtít finančně polepšit, což může být pro Leafs překážkou.
V těchto dnech má hokejista skromnější cíle – naskočit na led a zahrát si. Epidemie koronaviru v USA však ligu pozastavila, přičemž není vůbec zřejmé, zda se sezóna vůbec dohraje.
„Je to těžké…Chce to jít den za dnem, sžít se s tím a myslet optimisticky,“ uvedl křídelník. „Osobně jsem měl úžasný ročník a k tomu si myslím, že to mohlo být ještě lepší.“
Hyman vstoupil do vynucené přestávky započaté 12. března s 21 góly a 37 body nasbíranými v 51 zápasech. Brankovým zápisem již vyrovnal své kariérní maximum. Jeho produkce je o to působivější, že zmeškal vinou operace kolene z loňského dubna úvodních 19 klání.
„Každý se chce zase vrátit do normálu a hrát. Jsem si jistý, že ať padne jakékoliv rozhodnutí, bude promyšlené a budou vzaty v potaz názory expertů,“ reagoval útočník na téma týkající se vhodnosti v sezóně pokračovat.
A čím se Hyman v těchto dnech zaměstnává? Čtením, hraním videoher a také psaním své čtvrté knihy pro děti.
„Nemám se na co vymlouvat. Mám k dispozici všechen čas na světě,“ zakončil špičkový hráč své povídání.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -