- Reklama -

Voráček se trefil po čtyřech zápasech, Fleischmann první hvězdou

- Reklama -

Překonal krajana Michala Neuvirtha ze hry i v nájezdech, přesto odcházel do kabin zklamaný. Jakub Voráček byl nejaktivnějším střelcem čtvrtečního utkání mezi Philadelphií a Buffalem, jenže Flyers berou pouze bod po porážce 2:3. Rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Brian Flynn.
Neuvirthovi napočítali 36 zákroků. Voráček na něho vyzrál ve 29. minutě při přesilovce, když dorazil střelu Waynea Simmondse. Kladenský odchovanec se naposledy trefil před jedenácti dny, jenže to bylo do opuštěné klece, proti brankáři uspěl v polovině ledna. Kapitán Šavlí Brian Gionta díky gólu zaokrouhlil svůj účet na 500 bodů, kulaté mety dosáhl jako 49. Američan v historii NHL.
Výsledkem 2:3 po nájezdech skončil i duel v Montrealu, kam zavítala Florida. V šesté sérii to zařídil Dave Bolland. V normální hrací době zářili hostující Tomáš Fleischmann (1+1) a Brendan Gallagher, autor obou branek Canadiens.
Po jeho trefách v rozmezí osmi minut druhého dějství měli Habs našlápnuto k výhře, ale Fleischmann krátce nato korigoval stav střelou z mezikruží. Careymu Priceovi tím zarazil sérii neprůstřelnosti na 145:35 minutách. V páté minutě poslední třetiny nabil kopřivnický rodák těsně po vypršení přesilovky od zadního mantinelu Stevenu Kampferovi.
Na nájezdy došlo ve včerejším programu ještě jednou, za nerozhodného stavu 4:4 k nim dospěl duel NY Rangers s Vancouverem. Velkou zásluhu na tom měl Henrik Sedin, který v závěrečném dějství poslal Kosatky poprvé do vedení a když o něj během půldruhé minuty přišly, v čase 58:00 svým druhým gólem vyrovnal.
V  nájezdech už Jezdcům střelecký prach došel, hostům však ne. Uspěli Alex Burrows i Radim Vrbata, čímž newyorskému celku uštědřili první porážku po čtyřech utkáních. Dokázali to i přesto, že jim kvůli zraněním chybělo šest mužů základní sestavy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvěma brankami Andrewa Desjardinse z prostřední třetiny se San Jose odpoutalo od Dallasu, u obou asistoval Tomáš Hertl. Při první kolega lehce tečoval jeho střelu od pravého mantinelu, u druhé byl na počátku akce. Český mladík bodoval poprvé od 7. února.
Hvězdám se v závěru  ještě podařilo utkání zdramatizovat, ale při power play dvakrát inkasovaly. Na Žraloky, kteří by v tuto chvíli na západě postupovali z osmého místa, tak ztrácejí šest bodů.
Washingtonské duo Nicklas Bäckström, Alexandr Ovečkin nastoupilo do rychlozdviže a stoupá vzhůru statistikami. Po včerejší výhře 5:1 nad Winnipegem je Švéd už druhý, Rus hned za ním. Tihle dva se včera nějakým způsobem podíleli na všech gólech v síti Ondřeje Pavelce. Bäckström dva vstřelil a na další přihrál, Ovečkin měl bilanci 1+1.
Capitals těžili z tradičně dobrých přesilovek, ze šesti možností využili tři. Bradena Holtbyho překonal pouze Tobias Enström ve 32. minutě. Před hokejisty Washingtonu jsou nyní dva divizní souboje. V neděli poměří síly s Flyers, tedy i s Jakubem Voráčkem, kterého oba elitní hráči Caps v kanadském bodování předstihli.
Ještě před tím je ale čeká duel s Ostrovany, kteří si včera v měření nejúspěšnějších celků obou konferencí snadno poradili s Nashvillem. V 19. minutě po přesilovkovém gólu Johna Tavarese (1+1) vedli už 3:0, Predátoři se sice poté přiblížili na dostřel, ale třetí třetina patřila znovu domácím. Konečné skóre 5:2 značí 32. letošní výhru pro Jaroslava Haláka, slovenský gólman tím vyrovnal klubový rekord.
Nashvillský zelenáč Filip Forsberg skóroval podvacáté v sezóně. Predátorům skončila šestizápasová úspěšná série, ale s 84 body nadále vévodí celé lize. Ostrované mají na východě 79 bodů, stejně jako Montreal

Bitka Sidneyho Crosbyho s Brandonem Dubinskym zpestřila zápas Pittsburghu s Columbusem. Skončila smírem, ale více mentální energie z ní načerpal útočník Blue Jackets. Dvě a čtvrt minuty před sirénou se to projevilo, když v oslabení společně s Mattem Calvertem dotáhl do konce rozhodující akci večera. Blue Jackets zvítězili 2:1.
Na oba gólmany mířilo třicet střel. Columbus promarnil ve třetí třetině dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, ale vedoucí tým své Metropolitní divize nakonec zdolal.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -