- Reklama -

Vrbata je na třiceti gólech, Montreal má po výhře nad Floridou jistotu play off

- Reklama -

Podruhé v kariéře pokořil Radim Vrbata hranici třiceti branek za sezónu. Když v předposlední minutě zápasu mezi Vancouverem a Dallasem využil přesilovku, zajistil Kosatkám prodloužení, v něm už ale kanadský celek na víc nedosáhl. Po Klingbergově trefě zvítězili Stars 4:3 a uchovali si slabou naději na postup.
Pět gólů, které mu chybí k vyrovnání výkonu z před tří let, už Vrbata asi dát nestihne, mohl by ale pokořit osobní bodový rekord. Protože včera přidal i asistenci, od tehdejších 62 bodů ho dělí už jen čtyři kroky. Mladoboleslavský rodák byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, lépe byl ohodnocen pouze stejně produktivní Tyler Seguin.
K NY Rangers a dvěma odpoledním postupujícím (Anaheim, Nashville) se v sobotu večer přidali i hokejisté Montrealu. Do skupinky šťastlivců je posunula výhra 3:2 v prodloužení nad Floridou, kterou v početní výhodě vystřelil Max Pacioretty. Za Pantery se trefoval pouze Aleksander Barkov, jednou z nahrávky Jaromíra Jágra. Asistenci si připsal i Tomáš Plekanec na druhé straně.
Při přesilovkách padly tři z pěti gólů. Habs od 18. minuty vedli, v prostředním dějství museli naopak dotahovat. Floridu na desátém místě Východní konference momentálně dělí od osmého Bostonu čtyři body. Do konce základní části zbývá odehrát sedm utkání.
Mezi oběma celky je vměstnaná ještě Ottawa, s  jedním zápasem k dobru. Senátoři včera brali také pouze bod, když nezvládli závěr kanadského derby s Torontem. Máme-li být úplně přesní, nezvládli uhlídat Tylera Bozaka.
Devětadvacetiletý centr na začátku třetí třetiny snižoval na 1:2. Když Sens v 50. minutě potrestali Smithovo vyloučení, Bozak o něco později ve stejné herní situaci znovu korigoval skóre. Půldruhé minuty před sirénou zkompletoval hattrick tečí van Riemdsykovy střely. V nastaveném čase zkusil překonat Andersona i počtvrté a vůbec nevadilo, že neuspěl – na dorážku byl připraven Eric Brewer.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patrik Eliáš byl osamoceným střelcem New Jersey v utkání s Carolinou. Český útočník ve 12. minutě využil jedinou přesilovku hostů. Domácí dostali tři možnosti, sice je promarnili, ale náladu si spravili na přelomu druhé a třetí třetiny. Během sedmi minut se trefili tři hráči v červeném. V případě Justina Faulka se jednalo o 47. bod v sezóně, což je nový klubový rekord obránců Hurricanes.
Mikko Koivu s Ninem Niederreiterem se rovnoměrně rozdělili o branky při výhře Minnesoty 4:1 nad Los Angeles, finský útočník jako správný kapitán ještě přidal jednu asistenci. Třetím hrdinou v domácích barvách byl gólman Devan Dubnyk, jenž zlikvidoval 31 střel. Divoši se v tabulce Centrální divize posunuli na třetí místo před Chicago, obhájci titulu s vypětím všech sil drží postupovou příčku.
Columbusu už o nic nejde, o to uvolněněji hraje – především na kluzištích soupeřů. V sobotu natáhli Modrokabátníci svoji sérii úspěchů zvenku na osm, když vykradli St. Louis. Dvakrát dokázali Bluesmani na jejich góly ještě odpovědět, po brance Boonea Jennera na konci druhé třetiny už skórovat nedokázali. V závěru upravil výsledek na 4:2 Cam Atkinson (stejně jako Jenner 1+1) gólem do opuštěné klece.
Slovenský obránce Andrej Meszároš v poslední třetině dvakrát rozvlnil síť za coloradským Semjonem Varlamovem, finiš Buffala v duelu dvou mužstev ze spodních pater tabulky ale přišel už pozdě. Laviny totiž v prvních dvou třetinách skórovaly čtyřikrát, mezi Meszárošovy góly navíc srovnal ten svůj ještě Brad Stuart. Jarome Iginla, který u toho asistoval (kanadský veterán si celkem připsal tři nahrávky), se na 40. místě historických statistik osamostatnil od Jeana Beliveaua.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -