- Reklama -

Vrbata se vyřádil v Minnesotě, Plekanec nahrál na tři góly

- Reklama -

Radim Vrbata byl hlavní českou hvězdou středečního programu NHL – a stejný titul si odnesl i při hodnocení zápasu mezi Minnesotou a Vancouverem. Útočník Kosatek položil dvěma góly solidní základ k výhře hostů v poměru 3:2. Vrbatovy úspěchy letos přicházejí v sériích. Jednu měl na konci listopadu, kdy bodoval čtyřikrát v řadě, stejný počet bodů má nyní z posledních tří startů.
V Minnesotě nejprve půl minuty před koncem první třetiny srovnával na 1:1 střelou z prostoru mezi kruhy. V polovině utkání poslal hosty poprvé do vedení, když jako člen přesilovkové formace potrestal předchozí Carterův faul na svoji osobu. Canucks po přestávce svůj náskok ještě navýšili a vítězství už si sebrat nenechali.
Soupeřovu arénu opouštěli spokojeně také hokejisté Canadiens, alespoň pokud jde o výsledek. Rangers, stejně jako za poslední tři roky téměř pokaždé, proti nim neměli nárok. Montrealu sice chyběl Brendan Gallagher, ale Devante Smith-Pelly ho v elitní formaci zastoupil víc než dobře, zvláště když měl dobrého nahrávače v Tomáši Plekancovi. Český forvard pro nového parťáka připravil dva góly a v 50. minutě si připsal ještě asistenci u přesilovkové branky Maxe Paciorettyho, která uzavřela skóre na 1:5.
Rozpaky Habs naznačené v předchozím odstavci způsobuje zdravotní stav Careyho Price. Brankářská jednička týmu, která vynechala první dvě listopadové dekády, si obnovila zranění v dolní části těla a do závěrečné třetiny už nenastoupila. Bližší informace zatím klub neposkytl.
Andrej Nestrašil z Caroliny v dosavadním průběhu sezóny pouze jednou skóroval, ale včera si ztrojnásobil svůj bodový účet. Ve 20. minutě zápasu s Edmontonem nahrál od zadního mantinelu na gól Jordanu Staalovi a na konci při soupeřově power play se sám zapsal mezi střelce. Hurikáni zvítězili 4:1.
Olejáři při páté porážce z posledních šesti zápasů navíc přišli o útočníka Naila Jakupova, který si při kolizi s rozhodčím poranil nohu. Na utkání, v němž zaznamenal svoji 100. asistenci v NHL (a Benoit Pouliot z jeho nahrávky vsítil svůj stý gól), nebude ruský mladík vzpomínat v nejlepším.
Asistence ze zápasu s Detroitem udržela bostonského Davida Krejčího v první desítce kanadského bodování. U šternberského rodáka začala v 59. minutě akce, která utkání poslala za stavu 2:2 do prodloužení. V něm zajistil Medvědům druhý bod nováček Frank Vatrano, který předtím překonal Petra Mrázka už v úvodní třetině.
Českému gólmanovi napočítali devatenáct zákroků. Pavel Dacjuk se díky trefě ze 23. minuty jako devátý Rus v historii a současně jako devátý hráč Red Wings dostal na metu 300 branek.
Rychle využitá přesilovka ze začátku zápasu byla jediným počinem, který Philadelphia při návštěvě Brooklynu předvedla. Potom už Jakub Voráček, který Claudeu Girouxovi na gól nahrál, ani jeho spoluhráči moc důvodů k radosti neměli. Při své další početní výhodě krátce před přestávkou naopak inkasovali a v prostředním dějství se to zopakovalo za normálního počtu mužů na ledě. Tečku na 3:1 udělal do prázdné klece Frans Nielsen.
Flyers od minulého úterý nebyli schopni vstřelit gól v situaci pět na pět. Včera vyslali na Jaroslava Haláka pouze osmnáct kotoučů. V Metropolitní divizi dělí po středě oba rivaly už šest bodů, ale i Ostrované by za současného stavu byli na hraně postupu.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -