- Reklama -

Vrbatovi jde spolupráce se Sediny k duhu. V pátek zařídil vítězný gól

- Reklama -

Už před sezónou se o tom hodně mluvilo. Radim Vrbata sám očekával, že by měl vedle Henrika a Daniela Sedina dobře zapadnout. Začátek ročníku potvrzuje, že šlo o správný předpoklad. V pátek vyhrál Vancouver v Edmontonu těsně 2:0 a obě branky vznikly po spolupráci švédsko – české formace.
Vrbata tak vstřelil svůj třetí gól ve třetím zápase, k tomu má na kontě dvě asistence. Daniel a Henrik Sedinové jsou po třech duelech na šesti bodech. Proti Edmontonu však zářili také gólmani. Mezi hvězdy zápasu se vešel jak brankář domácích Ben Scrivens, tak brankář hostů Ryan Miller. Na trojlístek doplnil hvězdy večera Radim Vrbata (1+1).
Český útočník, jenž podepsal s Canucks před sezónou smlouvu jako volný hráč po pěti letech působení ve Phoenixu, si ale slávu do hlavy stoupnout nenechá. „Je to všechno o načasování. Být ve správný čas na správném místě,“ řekl k okamžiku, kdy zametl ve 36. minutě volný kotouč do sítě. „Když to budu dělat, oni už si mě najdou.“
Mladoboleslavský rodák tak vstřelil už svou druhou vítěznou branku v sezóně. Krátce před koncem potom asistoval u trefy Daniela Sedina do prázdné klece. Souhru s šikovným Čechem si tedy mohou pochvalovat také švédská dvojčata.
„Myslím, že nám to dost pomohlo,“ řekl ke spolupráci s Vrbatou Daniel Sedin. „Hodně střílí, což nám otevírá prostor. Je to pravák, což naší lajně dodává další dobrý prvek.“
Dalším hrdinou utkání byl již zmiňovaný Ryan Miller. Americký brankář podepsal s Canucks v létě poté, co se neuchytil v St. Louis, kam byl vyměněn z Buffala. Páteční nula byla jeho jubilejním třicátým shutoutem v kariéře.
„Nula pro vás vždycky hodně znamená,“ řekl brankář Kosatek. „Byl to důležitý zápas, abychom se správně rozhýbali. Měli jsme dlouhou pauzu. Byla to jedna z těch nocí, kdy jsem se cítil šťastný, že se mi podařilo udržet nulu a pak už jsem jen sledoval chlapy, jak to dotáhli do vedení. Na konci jsme byli odměněni, což bylo fajn.“
Hráči Edmontonu nemají tolik důvodů k radosti. Porážka s Vancouverem natáhla jejich šňůru neúspěchů už na pět, což znamená nejhorší začátek sezóny v historii klubu.
„Musíme najít způsob, jak se z toho dostat,“ řekl Ben Scrivens. „Hráli jsme už lépe, všechny čtyři lajny. Pořád ale pálíme šance. Není to žádná útěcha hrát lépe, ale nevyhrávat. Máme před sebou pořád dost práce.“

Příští zápas v TV: New Jersey – San Jose, so/ne 18. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -