- Reklama -

Wayne Simmonds se vrátil do Los Angeles jako hvězda

- Reklama -

Wayne Simmonds je nadšený, že si zahraje svůj první Zápas hvězd. Útočník Philadelphie nechybí na Honda NHL All-Star víkendu v Los Angeles. Právě místo konání pro něj dělá akci ještě trochu výjimečnější. Simmonds byl totiž Los Angeles v roce 2007 ve druhém kole draftován.
Svoje první tři sezóny v NHL odehrál právě tady. Nikdy by se sem ale nevrátil jako ligová hvězda, kdyby odtud předtím neodešel. 23. června 2011 byl vyrejdován z Los Angeles do Philadelphie, kde postupně vyzrál v útočnou hvězdu první velikosti. Jen letos už má na kontě 21 branek v 50 odehraných zápasech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl jsem trochu naštvaný, když mě vyměnili. Asi jako každý v době svého prvního trejdu,“ přiznal forvard Flyers. „Rychle jsem si ale uvědomil, že je to skvělé místo pro můj vývoj. Vyzrál jsem. Ať už jako hráč na ledě nebo jako osobnost mimo led.“
Letos je s 21 brankami nejlepším střelcem Philadelphie, s 38 body třetím nejproduktivnějším hráčem. S deseti góly v početní výhodě se dělí o druhé místo mezi nejlepšími ligovými střelce na přesilovce. Od sezóny 2011-12 dal v početní výhodě 69 gólů, lepší je v celé lize jen Alexandr Ovečkin (106).
Přestup do Philadelphie z něj udělal světového hráče. „Byl dobrý od samého začátku,“ říká generální manažer Ron Hextall, jenž dělal asistenta GM v Los Angeles v době, kdy byl Simmonds vyměněn. „Je to ten typ chlapa, který přijde do prvního kempu, a vy vidíte, že z něj jednou bude dobrý hráč. Nikdy si nejste jistí, jestli NHL udělá, ale jste si jistí, že pro to udělá všechno.“
Za Kings si zahrál rok po draftu, debutoval v sezóně 2008-09. Odehrál všech 82 utkání s bilancí 23 bodů (9+14). Patřil mezi šest nejlepších útočníků, málokdy ale dostal na ledě víc než patnáct minut.

„Několik let v Los Angeles jsem byl zmiňován v souvislosti s výměnou,“ vzpomíná Simmonds. „Myslím, že jednou mě posílali do Atlanty. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Hrál jsem svou hru. Dělal jsem, co mi šlo nejlépe. Kdyby mě měli vyměnit, tak mě vymění… Nemohl jsem s tím moc udělat. Prostě jsem jen hrál svůj hokej.“
Když už se to stalo, chvíli mu prý trvalo, než ho okolí přesvědčilo, že mu trejd pomůže. „Můj agent Eustace King mi jako první věc řekl, že to bude pro mou kariéru jenom dobré. Vím, že jsem byl v době trejdu rozčilený, ale když se teď ohlédnu za těmi posledními pěti lety mé kariéry, vážím si toho.“
Ve Philadelphii přivykl rychle. Flyers mu dali šanci na přesilovce, kde Simmonds uplatňuje před bránou svou sílu a dobrou orientaci. Hned v první sezóně 2011-12 dal v novém dresu 28 gólů. Postupně se stal univerzálním hráčem, který je použitelný do všech herních situací.
Za tu dobu ve Philadelphii se vrátil do Los Angeles mockrát, ale teď je to opravdu něco zvláštního. „Od svého přestupu od nich jsem se určitě hodně zlepšil. Není to tak, že bych se sem přijel chlubit, podívejte, jaký teď jsem. Jsem rozhodně rád, že jsem Letcem. Kdyby k tomu trejdu nedošlo, nebyl bych současným hráčem. Jsem vděčný téhle organizaci, že mi dala šanci. Do Los Angeles jsme si to tentokrát přijel hlavně užít,“ uzavírá Simmonds.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -