- Reklama -

Winter Classic byl jen začátek. Chceme mezi elitu NHL, zní z Washingtonu

- Reklama -

Atmosféru si užili, dva body získali, diváky potěšili a příchod nového roku vítězstvím oslavili. Asi tak by se dalo v kostce popsat úspěšné vystoupení Washingtonu Capitals na novoročním Winter Classic. Mužstvo hájící prapor hlavního města Spojených států zvítězilo v souboji s Chicagem Blackhawks, když o jeho triumfu rozhodl necelých 13 vteřin před koncem závěrečného dějství Troy Brouwer.
Krásu toho dne nezkalila domácímu týmu ani zpráva, že sledovanost od TV přijímačů byla vůbec nejnižší ze všech zápasů NHL, které se kdy odehrály pod širým nebem. A jak se říká – jak na Nový rok, tak po celý rok. Podle hráčů Capitals byl tento triumf předzvěstí větších úspěchů, na které americký klub v budoucnu dosáhne.
„Nechceme nechat kámen na kameni. Snažíme se změnit tvář naší organizace. Vybudovat něco zcela nového, nechat minulost minulostí. Chceme jít do hloubky a otestovat naše možnosti. Způsobit rozruch a dát všem najevo, že s námi musejí počítat,“ řekl zadák Karl Alzner.
Stmelujícím prvkem všeho nového je postava kouče Barryho Trotze. Hráči si sice na herní systém zavedený kanadským lodivodem nějakou dobu zvykali, ale nyní se zdá, že začíná nést kýžené ovoce.
„Lidem začíná docházet, jak nebezpečným týmem můžeme být. Naše výkony jsou teď mnohem vyrovnanější. I když se nám v některých zápasech tolik nedaří, pořád je dokážeme dovést do vítězného konce. A tým, který disponuje takovou schopností a dokáže díky tomu stoupat tabulkou, s takovým se v play off musí počítat,“ prohlásil sebevědomě útočník Eric Fehr.
Capitals patří třetí příčka v Metropolitní divizi. Před čtvrtými Jezdci z New Yorku mají náskok jediného bodu, naopak na vedoucí Pittsburgh a druhé NY Islanders ztrácejí shodně už osm bodů. Ale nejedná se o nesmazatelné manko. Od počátku prosince dokázal Washington bodovat ve 12 ze 14 odehraných duelů a připsal si výsledky 5-1-2 právě v zápasech proti divizním rivalům. A co je možná nejdůležitější, dokázal porazit Chicago, které sám Trotz nazývá „zlatým standardem“ NHL.


„Dokázali jsme zvítězit nad špičkovým týmem před obrovskou masou diváků. Snad si nás lidé začnou více všímat. Naopak soupeři ať berou nadále naše výkony na lehkou váhu, protože právě to nám v průběhu sezóny v mnohém pomohlo,“ řekl Alzner.
„Ale takto to samozřejmě nemůže trvat donekonečna. Chceme si vybudovat jméno a když dojde na diskuse o hokeji, rádi bychom byli řazeni k týmům jako Chicago, LA Kings nebo Boston. Doufám, že naše novoroční vítězství bylo prvním krokem k naplnění tohoto cíle,“ dodal kanadský obránce.
Dalším krokem může být zlepšení výsledků na domácím ledě, jelikož Capitals jsou v tomto ohledu pátým nejhorším týmem v celé soutěži. Svoji šanci dostanou již dnes, když ve Verizon Center přivítají Floridu Panthers.
„Přišla změna trenéra a museli jsme si nějakou dobu zvykat na novou herní filosofii. První měsíc, chcete-li měsíc a půl, jsme se drželi někde na hraně 50 procentní úspěšnosti vyhraných zápasů. Ale od té doby se zlepšily naše výkony a s tím šly ruku v ruce i lepší výsledky. Teď jsme navyklí na nový systém, hrajeme více jako tým a naše výkony jsou mnohem vyrovnanější,“ řekl obránce Brooks Orpik.
„Jsme ještě daleko od toho, čeho chceme s tímto týmem dosáhnout. Hráli jsme proti Chicagu, které vyhrálo dva Stanley Cupy. Chceme být nejlepší a toho docílíme až v momentě, když sami získáme tuto trofej,“ dodal Trotz.

Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -