- Reklama -

Z Crosbyho čišela spokojenost. Hráli jsme výborně, řekl po výhře nad Lotyši

- Reklama -

To byl uragán! Kanada ukázala hned na začátku šampionátu svou sílu a porazila Lotyše vysoko 6:1. Za vítězstvím ji táhl především útočník Dallasu Jason Spezza, který si v úvodním utkání skupiny A připsal tři body za dva góly a jednu asistenci.
„Teprve se poznáváme a budujeme vzájemnou chemii,“ řekl Spezza po vydařeném zápase. „Komunikovali jsme spolu při každém návratu na střídačku, snažili se vymyslet systém hry a zvyknout si na velké hřiště. S postupem času jsme se neustále zlepšovali,“ doplnil jednatřicetiletý forvard.

Mike Smith si připsal 16 úspěšných zásahů

Kanaďané přestříleli Lotyše vysoko 42-17 a svou převahu na hřišti dokázali účinně zužitkovat. Na seznam úspěšných střelců se zapsali také Nathan MacKinnon, Matt Duchene, Tyler Toffoli a kapitán Sidney Crosby.
„Hráli jsme výborně, dobře jsme bruslili a vytvářeli si slušné šance,“ řekl očividně spokojený sedmadvacetiletý lídr mužstva.
„Sid the Kid“ skóroval z trestného střílení 23 sekund před koncem 3. třetiny:

Slova chvály pěl i hlavní kouč zámořského celku Tod McLellan: „Bylo vidět, že jsme hráli jako tým a ne jako skupina individualit, což pro nás bylo nesmírně důležité.“
Zároveň si je ale vědom, že jeho svěřenci nepředvedli stoprocentní výkon. „Nebyli jsme spokojení se hrou ve středním pásmu v prvních pěti až sedmi minutách utkání. Smitty (brankář Smith – pozn. NHLnews) musel předvést několik zákroků, které nás probudily a přiměly soustředit se na hru,“ dodal bývalý trenér Sharks.
Na odstranění chyb má nyní Kanada jeden den, další zápas odehraje až v neděli proti Německu.
Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Praha):
Kanada – Lotyšsko 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. MacKinnon (Spezza, Savard), 14. Spezza (Hamhuis, MacKinnon), 15. Duchene (Hall, Barrie), 23. Toffoli (Hamhuis, Burns), 24. Spezza (MacKinnon, Crosby), 60. Crosby z trestného střílení – 53. Daugavinš (Darzinš, Džerinš). Rozhodčí: Hodek (ČR), Vinnerborg (Švéd.) – Kilian (Nor.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 16.013.
Česká republika – Švédsko 5:6 po sam. nájezdech (1:2, 0:1, 4:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Jágr (Nakládal, Voráček), 43. Hertl (Němec, Klepiš), 52. Simon (Hejda), 53. Červenka (Voráček, Čáslava), 57. Zaťovič (Novotný, Simon) – 4. J. Lundqvist (Sjögren, Josefson), 8. S. Kronwall (Ekholm, Lander), 35. Rask (Lindholm, Hjalmarsson), 45. Lindström (Möller), 60. Sjögren (Lindström, Klingberg), rozhodující nájezd Ekman-Larsson.Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rantala – Suominen (oba Fin.), Lazarev (Rus.). Vyloučení: 4:5.Využití: 2:2. Diváci: 17.383 (vyprodáno).
Skupina B (Ostrava):
USA – Finsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Moses (Krug, Nelson), 32. Hendricks (Sexton), 35. Sexton (Krug, Hendricks), 47. Bonino (Moses, Nelson), 58. Hendricks (Larkin) – 26. Jokipakka (Pesonen, Kemppainen). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Bulanov (Rus.) – Lederer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 8812.
Rusko – Norsko 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky:3. Šipačov (Kovalčuk, Dadonov), 4. Anisimov (Kovalčuk), 16. Zaripov (Mozjakin, Tichonov), 17. Tichonov (Medvěděv, Zaripov), 30. Čudinov (Mozjakin, Zaripov), 35. Panarin (Šipačov, Birjukov) – 21. Thoresen (M. Olimb, Holos), 27. Thoresen (M. Olimb, Ask). Rozhodčí:Mayer (USA), Ronn (Fin.) – Dahmen (Švéd.), Mills (Kan.). Vyloučení:4:5. Využití: 1:0. Diváci:6314.
 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -