- Reklama -

Za úmyslný krosček na rozhodčího si Wideman nezahraje dvacet zápasů!

- Reklama -

Za zákrok na čárového rozhodčího Dona Hendersona v utkání mezi Calgary a Nashvillem (27. leden) suspendovalo vedení National Hockey League obránce Flames Dennise Widemana na dvacet soutěžních utkání.
Po celou dobu nucené pauzy má dvaatřicetiletý rodák z Kitcheneru pozastavený plat. To znamená, že přijde o 564 516 dolarů. Suma bude převedena na konto asistenčního hráčského fondu NHL (Players’ Emergency Assistance Fund).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Incident se odehrál přesně před týdnem ve 32. minutě duelu mezi domácími Plameny a Predátory. Těsně před tím, než Wideman krosčekem zezadu srazil na led nic netušícího arbitra Hendersona, byl bek Calgary naražen na mantinel křídelníkem Nahsvillu Miikkou Salomäkim.
Otřesený Wideman to očividně neunesl a při návratu na střídačku dal hodně nevhodným způsobem průchod svým emocím.
„Jen jsem se snažil dostat pryč z ledu. Na poslední chvíli jsem zvedl oči a uviděl jsem ho. Už jsem se mu nemohl vyhnout,“ obhajoval se Wideman při pozápasovém rozhovoru pro televizní stanici Sportsnet. Členové disciplinární komise soutěže ale jeho „historce“ evidentně nevěřili.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -