- Reklama -

Zaslouží si, aby se o něm mluvilo, chválí Devana Dubnyka trenér Yeo

- Reklama -

Kratičký trip dopadl pro Minnesotu dobře. Divoši přivezli z Toronta i z Long islandu po dvou bodech a mohou se těšit na sérii pěti utkání doma. Jako obvykle stál v jejich bráně Devan Dubnyk a podle všeho bude jako obvykle hájit branku Wild také v následujících domácích zápasech.
V úterý přitom odchytal brankář Minnesoty už 32. utkání v řadě! Posledních deset duelů na hřištích soupeřů vyhrál. Fantastické statistiky korunoval na ledě silných Islanders, kde dotlačil své spoluhráče k těsnému triumfu 2:1 po samostatných nájezdech. Ve skvělé formě vychytal postupně všechny tři nájezdníky domácích.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenér Mike Yeo měl o nasazení gólmana jasno. Newyorská média se ho dotazovala už před zápasem s Ostrovany, zda si nedělá starosti, že je Dubnyk po více než třicítce zápasů v řadě přetažený. „Starosti si dělám jen ty, že bych ho nepostavil,“ odbyl novináře kouč.
Po zápase, v němž vychytal Dubnyk druhou výhru během dvou dnů, už byl trenér Wild sdílnější. „Zaslouží si tenhle příběh, zaslouží si, aby se o něm mluvilo,“ zdůraznil Yeo. „Je to skvělý příběh pro nás, samozřejmě pro něj, ale také pro celý hokej. Je to chlap, kterého chcete povzbudit, takže máme radost i za něj.“
V pondělí v Torontu vychytal Dubnyk 35 střel soupeře. Výkon jeho spoluhráčů rozhodně nebyl oslnivý, perfektní představení jejich brankáře ale všechno překrylo a vedlo k těsné výhře 2:1. V úterý proti Islanders podržel své mužstvo hlavně v první třetině, kdy domácí hodně tlačili, a pak během samostatných nájezdů, kdy byl bezchybný.
„Dostal jsem hodně otázek k Dubnykovi a jeho nasazování ve dvou utkáních ve dvou dnech,“ přiznal Yeo. „Ale proto to děláme. Víme přece, že to zvládne. Už to předvedl.“

Jak už bylo řečeno, Wild vyhráli posledních deset zápasů venku. Jde o nový týmový rekord, který se datuje už k polovině února. V rámci celé NHL se něco takového povedlo naposledy San Jose v roce 2007. Doma se Divochům poslední dobou tolik nedařilo, vyhráli jen tři utkání ze sedmi, nic to ale nemění na jejich silném sebevědomí.
„Vítězství venku jsou důležitá hlavně v play off,“připomíná Dubnyk. „Pokud se tam dostaneme a udržíme si ten dobrý pocit na hřištích venku, dokážeme tam vítězit, bude to pro nás důležité.“
Wild vyhráli svou první sérii v play off za poslední dekádu loni proti Coloradu. Momentálně je Minnesota na západě pátá. Do konce základní části ji čeká ještě pět zápasů doma a na závěr tři zápasy venku. Wild nastoupí postupně v Chicagu, Nashvillu a St. Louis. Trojice těžkých soupeřů bude poslední prověrkou Divochů před vyřazovacími boji, kde by letos rádi vyřadili víc než jednoho soupeře.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -