- Reklama -

Změny byly nevyhnutelné, tvrdí majitel Bostonu. Vzorem je pro něj Chicago Blackhawks

- Reklama -

Koncem minulé sezóny označil Petera Chiarelliho za nejschopnějšího chlapíka ve svém oboru. Ani ne rok na to dal zelenou návrhu, aby byl dosavadní generální manažer Bostonu odvolán ze své funkce. „Kolik se toho za pouhý rok může změnit, že?“ konstatoval majitel Bruins Jeremy Jacobs v průběhu středeční tiskové konference, kdy se vůbec poprvé veřejně vyjádřil k letošnímu fiasku Medvědů.
Pětasedmdesátiletý miliardář, který je majoritním vlastníkem amerického celku již od roku 1975, sice uvedl, že o odvolání Chiarelliho rozhodovali především prezident klubu Cam Neely, jeho syn Charlie a další představitelé managementu Bruins, nicméně on sám tento krok plně podporoval.
„Dostali jsme se do slepé uličky. Muselo dojít k nějakému radikálnímu rozhodnutí a Cam s Charilem se shodli na tom, že právě změna na postu generálního manažera bude ideálním prvním krokem k postupné transformaci naší organizace. Osobně považuji Petera za skvělého člověka a brilantního hokejového stratéga. V Edmontonu rozhodně nijak nepochybili, když mu nabídli smlouvu. Bude mít k dispozici velmi talentované mladé mužstvo,“ řekl Jacobs.
„Problémy s platovým stropem nás donutily seriózně se zamyslet nad budoucností našeho klubu. Vzorem pro nás i pro ostatní organizace je bezpochyby Chicago Blackhawks. Dokázali velmi brzy podepsat všechny klíčové hráče a tak si vytvořit manévrovací prostor pro nadcházející léta. Každým rokem prováděli nevyhnutelné změny, zatímco my jsme pouze přešlapovali na místě. Platový strop trápí hodně týmů, které pak v důsledku nucených škrtů přicházejí o nesmírně kvalitní hokejisty. Mohli jsme něčemu podobnému předejit, ale nevyužili jsme čas, jež jsme měli k dispozici,“ dodal majitel Bruins.

A tak došlo na Charelliho, který vydržel ve funkci generálního manažera Bruins necelých devět let. „Kdy nastal ten zlomový moment, který mi vnuknul myšlenku, že bez Petera se našemu klubu povede lépe? Zřejmě to bylo v době, kdy se ukázalo, že není připraven provést změny, kterými naše organizace nutně potřebovala projít. Ale na to mě upozornili hlavně Cam s Charliem. Je to ostatně jejich práce.“
V polovině dubna byl jmenován novým manažerem Bostonu Don Sweeney, který provedl řadu radikálních změn – mezi jinými se rozloučil s útočníky Milanem Lucicem a Reillym Smithem, a obráncem Dougiem Hamiltonem. Jeremy Jacobs je však s jeho dosavadní prací navýsost spokojen.
„Donnieho jsem měl rád už jako hráče a jsem si jistý, že i v této funkci si povede dobře. Ale nebude to mít jednoduché. Čeká ho řada těžkých úkolů a rozhodnutí a rozhodně ne všechny z nich najdou okamžité pochopení u našich fanoušků. Nicméně on musí myslet dopředu, abychom rok co rok nemuseli krvácet kvůli platovému stropu. Tak už to v dnešní NHL chodí. Z problémů vás nevysekají peníze, nýbrž vaše manažerské schopnosti.“
Foto: Icon Sportswire
Zdroj: Boston Herald

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -