- Reklama -

Zvíře jménem Fleury. Nestárnoucí gólman se dotáhl na Haška a pomáhá přepisovat historii

- Reklama -

Ve chvílích, kdy se láme chleba, se mohou Golden Knights spoléhnout na Marc-Andre Fleuryho.
S 28 zásahy a čistým kontem v šestém utkání druhého kola play-off proti San Jose se třiatřicetiletý gólman výrazně zapsal do historických tabulek NHL. Během své kariéry vychytal Fleury v postupových duelech Stanley Cupu již čtvrtou nulu a vytáhl se v této statistice na druhé místo – hned vedle legend jako Dominik HašekMartin Brodeur či Curtis Joseph.
Jen jeden další „shutout“ mu přitom chybí k tomu, aby vyrovnal výsledek prvního Chrise Osgooda.


Rodák z Québecu se navíc může v letošních vyřazovacích bojích pochlubit 95.1procentuální úspěšností zákroků a průměrem 1.53 inkasovaných gólů na zápas.
Kroniky přepisovalo i Vegas samotné. Zlatí Rytíři jsou po eliminaci Žraloků (video ZDE) teprve třetím týmem v historii soutěže, který ve své inaugurační sezóně v NHL vyhrál dvě série play – off. Předtím se to povedlo pouze Torontu Arenas (1917/18) a St. Louis Blues (1967/68). Zajímavostí je, že tyto úspěchy od sebe dělí vždy přesně 50 let.


Zázračný mančaft z pouště, který předčil veškerá předsezónní očekávání, narazí ve finále Západní konference na vítěze souboje mezi Nashvillem a Winnipegem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -