- Reklama -

NHL je zpátky! Seattle na úvod prohrál

- Reklama -

Tak se všichni hokejoví fanoušci konečně dočkali. Nejlepší liga planety včera odstartovala dvěma zápasy. Obhájce Stanley Cupu, tým Tampy, schytal na úvod od Pittsburghu debakl 2:6, poslední tři góly ale padly do prázdné branky při power-play Blesků.

Nový klub na mapě NHL, Seattle Kraken, prohrával na začátku druhé třetiny ve Vegas už 0:3, ale ve třetí části dokázal srovnat. Nakonec to ale na body nestačilo, o výhře Knights rozhodl Chandler Stephenson, když se puk šťastně odrazil od jeho brusle a branku musel potvrdit až videorozhodčí.

Skóre otevřel už po třech minutách Max Pacioretty, v čase 6:36 už to bylo po zásahu Jonathana Marchessaulta 2:0. Když opět Pacioretty ve 27. minutě zvyšoval na 3:0, málokdo by si na nováčka ze Seattlu vsadil. Ten se ale nevzdal.

Premiérovou trefu v historii klubu ze Seattlu zaznamenal krátce po polovině zápasu Ryan Donato, o pouhých 72 vteřin později pak vrátil definitivně Kraken do hry Jared McCann. Ve třetí části Morgan Geekie dokonce vyrovnal, na šťastný zásah Stephensona už ale hosté odpověď nenašli.

- Reklama -

Tři asistence zapsal Mark Stone a Vegas Golden Knights tak za pět let své existence vyhráli už počtvrté zahajovací zápas sezóny. Seattle si na první výhru musí počkat, dojem ale zanechal solidní.

Penguins vstoupili do utkání na ledě šampionů lépe a po trefách nových akvizic Dantona Heinena a Briana Boylea vedli 2:0. Třetí zásah přidala staronová tvář – Dominik Simon. Další tři branky Tučňáků pak padly do prázdné branky při power-play soupeře.

K té se Jon Cooper odhodlal nečekaně brzy, poprvé více než pět minut před koncem za stavu 0:3. Nejprve z toho byl Cirelliho gól a snížení na 1:3, pak ale Tampa inkasovala a rozdíl byl opět tříbrankový. Ještě jednou se podařilo domácím snížit na 2:4, když Stamkos krásně našel Killorna, další dva zásahy do odkryté klece ale daly výsledku definitivní podobu. Hned pět branek tedy padlo v situaci, kdy Tampa hrála v šesti bez brankáře – dvakrát výhodu využila, třikrát ale inkasovala.

V dresu Pens skórovalo šest různých střelců. Více než jeden bod si v utkání připsali pouze Anthony Cirelli (1+1), Steven Stamkos (0+2) a Kris Letang (0+2).

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -