- Reklama -

Varlamov na Chicago umí. V úterní palbě zlikvidoval 54 puků!

- Reklama -

Výkony Semjona Varlamova zdaleka neodpovídají těm, které předváděl v uplynulé sezóně. Není to tak dávno, kdy veřejně slíbil, že se pokusí zlepšit a svým slovům skutečně dostál. V úterý narazilo Colorado na Chicago a Varlamov předvedl fenomenální výkon. Neuvěřitelnými 54 zákroky dovedl své mužstvo k těsnému vítězství 2:0. Za záda nepustil jediný puk.
Ruský brankář tak znovu dostál tradici, podle které se mu na Chicago daří. Loni proti tomuto týmu uspěl ve všech čtyřech vzájemných duelech. Letos nastoupili Avs proti Blackhawks potřetí a zvítězili poprvé. Předešlé dva zápasy ale chytal Calvin Pickard.
Varlamovův triumf byl dokonalou kopií loňských úspěchů proti tomuto týmu. Chicago mělo opět drtivou střeleckou převahu. V úterý přestříleli domácí hosty vysoko 54:24, nestačilo to ale na vstřelení jediného gólu. Loni přestříleli Jestřábi Lavinu v těchto poměrech: 39:29, 38:21, 48:26, 37:23, stačilo to jen na čtyři porážky. Problémem byl vždycky Varlamov.
„Bylo to hezké de ja vu,“ smál se mladík Nathan MacKinnon, který se podílel na obou vstřelených brankách svého týmu (1+1). „Varlamov znovu skákal po hlavě. Je legrační, jak to funguje. Vypadá to, že tady chytá opravdu rád, v téhle budově, a že vůbec chytá obecně rád proti Chicagu. Pálí všechno na bránu. Sypou všechny puky světa na branku, což ho asi udržuje ve formě. Nemůžeme si stěžovat, máme dva body, které tu nebylo snadné získat.“
Recept na vítězství byl velmi jednoduchý. Lavina vstřelila dvě branky během pouhých 77 sekund, zbytek už byl na Varlamovovi. Nejdřív rozvlnil už v první minutě síť za Crawfordem z dorážky MacKinnon, o pouhých dvacet vteřin později po akci téhož hráče zakončoval Maxime Talbot. Zbytek utkání byl pouze o srážkách útočníků Hawks s Varlamovem, který všechny nájezdy odrazil.
„Samozřejmě, Varlamov byl příběhem zápasu,“ pochválil svého hráče trenér Patrick Roy. „Byl ohromující, předvedl několik skvělých zákroků. Nesměl ztratit soustředění. Měl spoustu práce, je to jeden z našich nejlepších hráčů. Pokud máme mít šanci dostat se ještě do bojů o Stanley Cup, musíme začít u něj.“
Statistiky ruského gólmana proti Hawks jsou vynikající. V letošní a loňské sezóně nastoupil proti Jestřábům pětkrát, všech pět duelů vyhrál, procento úspěšnosti zákroků má 96,9, průměr obdržených branek 1,117. „Jsou to pěkná čísla, ale nesmíme se soustředit jen na Chicago. Soustředíme se na postup do play off a všechny body jsou pro nás důležité,“ poznamenal hrdina večera.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -