- Reklama -

Barry Trotz po Sorokinově premiéře: Nijak jsme mu to neulehčili

- Reklama -

Zkušený kouč Ostrovanů Barry Trotz byl při pozápasovém hodnocení prohry jeho svěřenců s městským rivalem vcelku upřímný. Premiéru v nejslavnější hokejové soutěži světa si odbyl ruský mladík Ilja Sorokin, ale i když zaznamenal 27 úspěšných zákroků, na prohru 5:0 v Madison Square Garden asi nebude vzpomínat v dobrém.

Druhý zápas v řadě měl zahajovat v brankovišti Islanders Semjon Varlamov. Zkušeného ruského borce ale zranil vlastní útočník Cal Clutterbuck při rozbruslení, když jej trefil pod masku.

Jeho mladší krajan Sorokin se tak v tu chvíli musel urychleně začít chystat na neplánovaně uspíšenou premiéru v NHL.

„Rozhodně jsme to Sorokinovi nijak neulehčili. Udělali jsme si to sami při rozcvičce, což je pro mě naprosto neakceptovatelné. To je jako kdybyste při rozcvičování drsně vletěli do svého quaterbacka. Hráči si musí být vědomi, že brankář je prakticky váš nejdůležitější článek mužstva. Máte ho rozehřát. Je to jako kdyby nepřemýšleli,“ naštvaně hodnotil Trotz náročné utkání.

- Reklama -

„Nebylo to fér vůči Iljovi. Nebylo to fér ani vůči Varlymu. Začalo to už na rozcvičce a to se přeneslo i do zápasu,“ pokračoval vítěz Stanley Cupu v roce 2018 s Washingtonem.

Varlamov tak po skvělém úvodním představení, kdy vychytal čisté konto proti největšímu rivalovi, do druhého zápasu nenastoupil. Jako náhradník strávil utkání na střídačce Islanders zkušený Cory Schneider.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -