- Reklama -

Hráči Islanders zatím neopustili New York, vyčkávají

- Reklama -

Fanshop týmuBezprecedentní rozhodnutí o tom, že se kvůli nákaze koronavirem pozastavuje aktuální rozjetý ročník soutěže, zamotal hlavu i takovému protřelému činovníkovi, jakým je Lou Lamoriello, bývalý dlouholetý funkcionář New Jersey a v současnosti GM New York Islanders.
„Je to něco absolutně nového. Je to jako kdybyste šli do kina na film, o kterém si myslíte, že se nikdy nemůže stát,“ řekl k přerušení ročníku Lamoriello.
Vedení NHL včera oznámilo, že hráči se mohou vrátit do svých domovů (psali jsme ZDE), klidně i mimo USA. Podle GM Islanders ale zatím tuto možnost žádný z jeho svěřenců nevyužil. Nyní platí, že hokejisté mají zůstat doma minimálně do 27. března. Podle Lamoriellových informací pár Evropanů z jeho kádru uvažuje o návratu domů, zatím ale nikdo z nich tak neučinil.
„Udělali jsme opatření, kdyby odcestovali, ale zatím nikdo z nich na letadlo nenastoupil. Je mi jasné, že určitě pár hráčů domů odjede, nyní vám však nedokážu sdělit, kdo to bude,“ doplnil informaci GM Ostrovanů. Podle všeho jsou mezi Evropany, kteří uvažují o návratu, gólman Semjon Varlamov a útočník Leo Komarov.
NHL dosud na rozdíl od jiných hokejových soutěží (včetně extraligy či Chance ligy) neohlásila konec rozběhlé sezony. Vedení nyní pracuje s několika verzemi toho, jak situaci vyřešit. Vše se ale bude odvíjet od toho, jak si lékaři dokáží poradit s onemocněním.
„Je tu spousta nevyřešených otázek. Vedení ligy musí spolupracovat s Hráčskou asociací (NHLPA) na tom, jak vyřešit draft, otevření volného trhu… Těžko můžete rozjet volný trh s hráči v termínu, kdy ještě nebudete mít dohranou sezonu. Průběh ale může ovlivnit ještě spousta faktorů,“ zamýšlí se zkušený manažer.
Pokud by se NHL skutečně ještě letos rozjela, budou Ostrované veškeré zápasy hrát ve své stařičké hale Nassau Colisseum. Ačkoliv Islanders nevlastní ani Nassau Colliseum ani Barclays Center (modernější hala v Brooklynu, kde občas Islanders hráli), očekávají, že budou zaměstnance těchto zařízení finančně podporovat. Výpadek mzdy chtějí nahradit veškerým zaměstnancům, kteří se o Islanders v době jejich zápasů starají, jak ujistil Lou Lamoriello.
Na otázku, zda koronavirus zpozdí stavbu nové arény Ostrovanů v Belmont Parku, nedokázal bývalý manažer Jersey a Toronta odpovědět. „Pokud vím, tak práce stále běží. Ale je to spíše otázka na vládu, jaká opatření a ve kterých oblastech učiní,“ řekl.
Titulní foto: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -