- Reklama -

Devils s dvoubodovým Jágrem ztratili další slibný náskok, hrdinou nájezdů Mrázek

- Reklama -

Nejdřív to vypadalo, že hokejisté New Jersey pokazí Petru Mrázkovi v brance Red Wings jeho druhý start v sezóně, nakonec ale bylo všechno jinak. Ďáblové, kteří se vrátili ze čtyřzápasového tripu po studené Kanadě, si užívali domácího prostředí jen do začátku druhé třetiny. Pak úplně vypadli z role. Nestalo se jim to poprvé. Podobné zvraty předváděli už loni a nabízejí je i letos.
Gól a přihrávka Jaromíra Jágra, vyhlášeného třetí hvězdou zápasu, tak nakonec pomohly mužstvu jen k bodu. Detroit totiž dokázal stáhnout ztrátu 4:1 až ke stavu 4:4 po základní hrací době a v penaltovém rozstřelu už to měl jednoduché. V něm jsou Devils tradičně bezzubí. Druhý bod vystřelil hostů jediným proměněným nájezdem Gustav Nyquist.
Petr Mrázek, jenž ve 21. minutě lovil zpoza svých zad čtvrtý puk a možná se trochu bál střídání, se tak nakonec proměnil v hrdinu. V penaltové loterii vychytal všechny tři soupeře, kterými byli postupně Jacob Josefson, autor dvou přesných tref ze základní hrací doby Mike Cammalleri a Michael Ryder.
„Byly to moje první penalty v NHL a byl jsem z toho pěkně nervózní,“ neváhal přiznat český brankář. „Sledoval jsem ty chlapy trochu na videu, což mi pomohlo. I tak to ale bylo pořád náročné.“
Mrázek jinak zlikvidoval v utkání 21 z 25 střel domácích, jeho protějšek Cory Schneider, jenž nastoupil k 22. utkání v sezóně, pochytal 28 střel. New Jersey vstřelilo čtyři góly počtvrté v sezóně, jenom dva takové zápasy ale dovedlo k výhře. Střelecky potentnější Detroit nastřílel čtyři a víc branek pojedenácté v sezóně, všechny takové duely dovedl k vítězství.
„Byl to tvrdý začátek, nestarali jsme se pořádně o puk, nedokázali jsme je od něj odstavit v soubojích před brankou,“ řekl autor jediného proměněného nájezdu Nyquist. „Našli jsme ale způsob, jak se vrátit. Měli jsme skutečnou silnou druhou třetinu.“
Pokud jde o Čechy, vedle Mrázka byl v zápase hodně vidět ještě Jaromír Jágr (1+1), bod za asistenci si připsal také Marek Židlický. Jágrův druhý bod v utkání, kdy vyslal do gólového brejku Petera Harrolda, byl jeho 1770. bodem v kariéře.
Jágr je tak už jen bod za Marcelem Dionnem (1771), který drží páté místo historické produktivity NHL. Branka ze 3. minuty pak osamostatnila Jágra (709) na šestém místě mezi střelci. Mike Gartner (708) už je sedmý.

Foto/Photo: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -