- Reklama -

Absolutní Jágrmánie, říkají členové ČNSO po návštěvě Floridy

- Reklama -

Na tohle turné po Spojených státech byli hodně natěšení. Jakmile pak členové Českého národního symfonického orchestru (ČNSO) zjistili, že den po jejich závěrečném koncertu v Miami hrají doma Florida Panthers proti Philadelphii, jejich nadšení ještě vzrostlo. A tahle hudební partička, v jejímž středu najdeme spoustu hokejových fanoušků, si nenechala tento zápas ujít.


Sledujte NHLnews také na Facebooku, Twitteru a sledujte i ČNSO.


Přední český soubor patří k nejvytíženějším orchestrům v Evropě. Renomé si získal zejména pro všestranné schopnosti v širokém spektru žánrů, ať už se jedná o hudbu klasickou, filmovou, jazzovou nebo muzikálovou, a doma i v zahraničí se tradičně těší obrovskému zájmu publika. V exkluzivním rozhovoru pro nhlnews.cz shrnul zájezd do USA a návštěvu zápasu NHL člen orchestru Petr Homola.

Jak se český orchestr dostane na hokejový zápas na Floridě?

Zhruba před měsícem jsme měli turné po Spojených státech. Odehráli jsme tam asi dvacet vystoupení, hráli jsme na východním pobřeží, v Tampě, Jacksonvillu, Charlestonu a dalších městech. Turné jsme zakončili dvojkoncertem v Miami, který byl až 13. a měli jsme tedy 12. den volna. Ten den  navštívilo 35 členů našeho orchestru zápas Panthers s Flyers. A nikdo nelitoval…

- Reklama -

Setkali jste se s Jaromírem Jágrem?

Nakonec ne. Psali jsme mu a zvali ho na náš koncert, on nám ale odpověděl, že po zápase potřebuje odpočívat a rehabilitovat. No a po utkání jsme nechtěli otravovat někde u šaten…

Jak jste si užili hokej?

Byl to fantastický zážitek! Skóre se přelévalo, Panthers vedli, pak prohrávali, nakonec vyhráli. Zápas nakonec skončil 5:4 pro Floridu na samostatné nájezdy, takže jsme si užili i brankové hody. Bylo to super.

Jaká byla atmosféra v hledišti?

Parádní. Vládne tam doslova Jágrmánie. Kdykoli se Jágr dotkl puku, lidé šíleli. Všude byla spousta Jágrových dresů a českých vlajek, o přestávkách zněla na chodbách čeština. Hala byla skoro plná, lidé fandili, byl to zážitek.

Co na Jágrovi nejvíc obdivujete?

Asi jeho vystupování, působí velice skromně. A potom výsledky. Co dokáže v jeho věku s těma mladýma klukama, je neuvěřitelné. Taky bylo vidět, jaký má při hře úžasný přehled. Jeho přihrávky byly výstavní.

Byla návštěva zápasu NHL spíš výjimkou, nebo hokej sledujete v orchestru pravidelně?

Na hokej se díváme často. Jsme sportovní fanoušci, spousta kluků hraje florbal, náš ředitel je bývalý hokejista. Dokonce hokeji přizpůsobujeme termíny svých koncertů. Když se hraje nějaký důležitý zápas, tak většinou nekoncertujeme.


Další fotografie a videa z utkání Florida Panthers vs. Philadelphia Flyers z 12.3.2016 z návštěvy Českého národního symfonického orchestru najdete zde…


Budete tedy sledovat i blížící se mistrovství světa a napjatě očekávaný Světový pohár?

Ano, budeme se dívat.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů a hokejových zážitků.
PS: Pokud by vás zajímalo, kdo a co je Český národní symfonický orchestr, tak více info na www.cnso.cz nebo www.pragueproms.cz, stojí to za to…
Foto/Photo by: Archív ČNSO

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -