- Reklama -

Anaheim je pro Flames zakletý. Nevyhráli tu už dvanáct let

- Reklama -

Vraťme se časem do dob krátce před výlukou – a myslíme tím tu, jež zastavila běh NHL na celou sezónu, ne její měkčí verzi z před tří let. Ryan Getzlaf s Coreym Perrym sice už byli draftováni Kačery (tehdy ještě Mocnými), ale zatím nastupují za své juniorské celky. Jonas Hiller chytající prvním rokem ve švýcarské nejvyšší soutěži ani zdaleka netuší, že mu některý klub ze zámoří nabídne smlouvu.
Píše se 19. leden 2004 a Calgary vítězí v Anaheimu 5:1. Šestatřiceti zákroky k tomu přispívá Roman Turek, asistenci u jediné branky poražených si připisuje Petr Sýkora. Kromě něho najdeme na domácí soupisce také Václava Prospala.
Na dlouhou dobu to byl poslední úspěch Flames na půdě kalifornského celku. Když včera na stejném místě prohráli 3:8, jednalo se o jejich 23. porážku v řadě v hale Honda Center (dříve známé pod názvem Arrowhead Pond). Ducks touhle sérií domácích vítězství nad jedním týmem vyrovnali ligový rekord, kterého v období 1980-87 dosáhla Philadelphia v duelech s Pittsburghem.
„Chceme, aby se naše aréna stala pro protivníky nepříjemným místem, a to se dnes povedlo měrou vrchovatou,“ říká Kesler. „Měli v sestavě hodně mladých kluků, kteří se perou o místo pro příští sezónu, takovéhle zápasy je občas potkají.“
O dlouhodobé úspěšnosti proti Plamenům se v Anaheimu před utkáním moc nemluvilo. Moc se nerozebírala ani skutečnost, že výhra může Kačery posunout na první místo Pacifické divize před Los Angeles.
„Bereme každý zápas jako samostatnou událost. Jde nám o to, abychom vstupovali v co nejlepší formě do play off. Na to se chceme zaměřit. Poslední dva zápasy jsme vyhráli, ale nepředvedli jsme nejlepší výkon, takže doufáme, že v příštích sedmi utkáních se budeme lepšit. Pokud se budeme každé ráno probouzet s tím, že jsme dosáhli dalšího vítězství, bude to dobré,“ hlásil trenér Bruce Boudreau.
Vstup do duelu s Calgary vyšel jeho svěřencům na výbornou. Neuběhlo ani sedm minut, když Jonas Hiller opouštěl klec poté, co ho jeho někdejší spoluhráči překonali třikrát z pěti střel.
„Přál jsem mu, aby proti bývalému klubu odehrál skvělý zápas, ale nebylo mu souzeno. Ducks dali tři rychlé góly. Koučujeme celý tým, takže musíme myslet nejen na brankáře, ale také na zbytek mužstva. Mysleli jsme si, že když provedeme změnu, budeme mít ještě šanci vrátit se do zápasu,“ říká kouč Plamenů Bob Hartley.
Hillerův nástupce Niklas Bäckström ale inkasoval čtyřikrát v prostředním dějství a v závěrečné třetině ho ještě překonal Jakob Silfverberg – se dvěma góly nejlepší střelec utkání, v němž zaznamenalo alespoň bod patnáct z osmnácti hokejistů Ducks. Mezitím ovšem na druhé straně třikrát lovil puk ze sítě Frederik Andersen, kterého domácí poslali do akce ve 29. minutě po drobné kolizi Johna Gibsona s obráncem Hampusem Lindholmem. Během přestávky si oba maskovaní muži zase vyměnili role.
„John utrpěl menší zranění a my si za stavu 5:0 řekli, že si můžeme dovolit střídání. Soupeř ale dal tři rychlé góly a my jsme zjistili, že Frederik se dnes nepotkal s formou, tak jsme Johna vrátili do brány,“ vysvětluje Boudreau.
Vzhledem k vývoji utkání byly tři trefy hostujícího celku jen nepatrným příspěvkem do gólové pokladnice. Flames budou muset na další příležitost k ukončení neblahé série čekat minimálně půl roku, takže někdy na podzim či v zimě zřejmě z úst Brandona Bolliga znovu vyjdou podobná slova, jaká pronesl ve středu: „Slyšíme to pokaždé, když sem zavítáme. Série jsou většinou dobrá věc, ale tahle k nim nepatří. Těšíme se, až ji ukončíme.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -