- Reklama -

Ani na západě není rozhodnuto. Keithovy přihrávky zajistily Chicagu sedmý zápas

- Reklama -

Obě semifinále letošního play off NHL se budou hrát na maximální počet sedmi utkání. Po úterním srovnání stavu série mezi NY Rangers a Tampou Bay odvrátili o den později hrozbu vyřazení také Blackhawks, kteří zdolali Anaheim 5:2. Klíč k vítězství nalezli svěřenci Joela Quennevillea během čtyřminutového intervalu v prostředním dějství.
Byly jím excelentní rozehrávky obránce Duncana Keitha. Psali jsme v minulých dnech o tom, jak jsou zadáci Jestřábů přetěžovaní a jak jejich kolegové v řadách Kačerů dokážou podpořit ofenzívu, ale včerejšek jako by všechna tahle konstatování znegoval.
„Duncan je trochu zvláštní, pokud jde o metabolismus a kondici,“ tvrdí kouč Jestřábů Joel Quenneville. „Mám pocit, že čím víc hraje, tím je efektivnější.“
Ve 29. minutě našel Keith pasem z vlastního pásma na červenou čáru Patricka Kanea, ten rychle protečoval puk a Brandon Saad se najednou řítil podél pomalejšího Hampuse Lindholma vstříc Frederiku Andersenovi a úvodnímu gólu. O dvě minuty později Keith na vrcholu levého kruhu dvakrát naznačil střelu, ale poté poslal kotouč doprava na nehlídaného Mariána Hossu. V čase 32:08 střílí Kane třetí branku Chicaga poté, co Keith na modré čáře rukou zastaví ve vzduchu soupeřovu rozehrávku.
„Dneska jsme tahali za kratší konec a nechali je ve druhé třetině diktovat hru,“ uznává útočník hostů Ryan Kesler. „Dali tři rychlé góly a to se těžko obrací.“
Ducks se dostali ke slovu až při následném Richardsově vyloučení, které za pár sekund potrestal Patrick Maroon tečí Fowlerovy střely. Naději na zvrat přiživil hned po přestávce tvrdou ranou Clayton Stoner. Gól byl uznán i přes protesty Coreyho Crawforda, že mu Jakob Silfverberg klepnul do rukavice.

Hosté se ve zbylém čase tlačili za vyrovnáním, nakonec však udeřilo na opačné straně – v 57. minutě uklidnil halu United Center Andrew Shaw. Stejný hráč uzavřel gólový účet při hře Ducks bez brankáře.
Zápas pravdy je na programu v sobotu v Anaheimu.
„Je vyrovnáno, ale tenhle zápas pro nás nic neznamená, pokud nevyhrajeme i ten další,“ říká autor posledních dvou gólů. „Musíme se na něj připravit fyzicky i psychicky. Soupeř udělá to samé. Bude to další velké utkání.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -