- Reklama -

Arizona přehrála Calgary. Hanzal skóroval, Tippet slavil pětistou výhru

- Reklama -

Sympatickým zvykem v Arizoně je předání wrestlingového opasku pro šampióny nejlepšímu hráči zápasu. Za páteční výhru 2:1 nad Calgary jím však odměnili hráči trenéra. Dave Tippett totiž dosáhl vítězství s číslem 500. V prodloužení ho po pěkné přihrávce Richardsona přesnou ranou z mezikruží zařídil obránce Oliver Ekman-Larsson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nebudu ho nosit, sotva ho uzvednu,“ smál se Tippett, jenž v historické tabulce NHL srovnal krok s Toe Blakem na 22. místě. „Znamená to hlavně to, že už jsem v téhle lize dlouhou dobu a měl jsem štěstí na dvě organizace (tou první byl Dallas Stars), kde jsem působil. To hráči vyhrávají zápasy a já měl štěstí na skvělé hráče.“
Mírně aktivnější byli v utkání hosté z Kanady. Calgary dostalo od domácích k dispozici šest přesilových her, proměnit však dokázalo jen jednu. Domácí se prosadili v 21. minutě, kdy z předbrankového prostor otevřel skóre Martin Hanzal. Vyrovnání přišlo ve 37. minutě z hole Giordana, druhou asistenci si na této přesilovkové brance připsal Jiří Hudler.
„Pořád si to užívám,“ řekl kouč. „Stále jsem šťastný, když vyhráváme, a smutný, když prohrajeme. Je to dobré znamení, že to tak funguje i po tak dlouhé době. Vedle těch pěti set výher jsem zažil taky spoustu ošklivých utkání a tohle taky nebyl zrovna hezký zápas.“
O druhém bodu pro domácí rozhodl v nastavení Ekman Larsson. Do samostatných nájezdů zbývalo už jen čtyřicet vteřin. „Měli jsme štěstí, že jsme dnes vyhráli,“ uznal čtyřiadvacetiletý švédský bek, jehož 59. trefa v kariéře byla už 19. vítěznou. Vyrovnal tím klubový rekord Teppo Numminena mezi obránci.
„Naše hra v oslabení byla dnes neuvěřitelná a taky Smitty chytal skvěle. Tohle jsou důvody, proč jsme dnes zvítězili,“ dodal Ekman Larsson.
Ve stejném duchu promluvil Martin Hanzal, který se s 19 body (5+14) dělí o post nejproduktivnějšího muže Arizony, Max Domi je v tento moment lepší jen díky většímu počtu vstřelených branek (8+11). Hanzal bodoval ve čtrnácti z dvaceti odehraných utkání, všech pět gólů nastřílel v osmi posledních odehraných zápasech.
„Dnes byli lepším týmem, ale dva body bereme my,“ pochválil soupeře z Calgary. „Zítra máme šanci lépe vykročit a předvést doma lepší výkon,“ řekl směrem k sobotnímu utkání s Ottawou.
Výsledky z 27. listopadu 
Video: sestřihy z utkání – 27. listopad
České góly: pátek 27. listopadu
Slovenské góly: pátek 27. listopadu
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -