- Reklama -

Asistenční program? Kašlat na ně, jsou to zrůdy, tvrdí Darling

- Reklama -

Na speciální Asistenční program hráčské asociace NHLPA pěje řada hokejistů chválu. Scott Darling, který se roky potýkal se závislostí, má však jiný názor. „Jsou to špatní lidé,“ řekl vítěz Stanley Cupu z roku 2015 v podcastu What Chaos!

Jen za poslední měsíc do Asistenčního programu vstoupili Milan Lucic a Samuel Girard. V loňské sezoně jím prošel i třeba Čech Jakub Vrána. Řadě hráčů program pomohl s tím, aby se vrátili nejen do NHL, ale především do běžného života. Čtyřiatřicetiletý brankář, který naposledy chytal v sezoně 2020/2021 má však jinou zkušenost.

„Jsou to zlí lidé. Jestli nás poslouchá některý z hráčů, který má podobný problém, vyřeš to po vlastní ose. Nechoď si pro pomoc do hráčského programu, jestli máš problém se závislostí nebo něčím podobným,“ spustil ve studiu Darling.

Scott Darling se dlouhé roky potýkal s úzkostmi, které však řešil alkoholem, na kterém se stal závislým. V NHL chytal za Chicago a Carolinu. Po konci kariéry se stal stand-up komikem.

- Reklama -

„Říkám to upřímně. Spoustě hráčů jsem sdělil své zkušenosti s nimi. Jsou to zrůdy. Budou vás mít v naprosté moci, budou se snažit zrušit kontrakt a spoustu podobných věcí,“ naštvaně mluvil Darling.

„Potřebujete lidi, kteří vám skutečně pomůžou. Nebudu zde popisovat tu noční můru, ale řeknu vám toto: Máte pojištění, vyhledejte pomoc jinde. Nikomu z NHL neřekněte, co děláte. Netlačte to přes NHLPA, jsou to špatní lidé,“ vyjádřil se gólman se 126 starty v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -