- Reklama -

Blíží se Malkinův konec v Pittsburghu?

- Reklama -

Crosby a Malkin. Dvě jména, bez kterých si současný Pittsburgh dokáže představit jen málokdo. Bílo-žluto-černou kombinézu oblékají již deset (potažmo devět) let a za tu dobu toho dokázali opravdu hodně.
Oba vyhráli Hart Trophy, každoročně udělovanou nejužitečnějšímu hráči NHL. Oba mají ve sbírce Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hokejistu základní části. Společně si dvakrát zahráli finále Stanley Cupu, na druhý pokus (v roce 2009) úspěšně nalezli skrytou stezku do stříbrného údolí.
Jenže od té doby uplynulo už šest let a Crosby s Malkinem na svých poutích za dalším Stanley Cupem pokaždé sešli z cesty. V případě ruského hokejisty bylo obzvláště frustrující především letošní play off, kdy v sérii proti NY Rangers nezaznamenal jediný bod a jeho mužstvo se s vyřazovacími boji rozloučilo již po pěti zápasech. Což byla nekratší účast Tučňáků v play off od roku 2007. Logicky se tak vytvořila živná půda pro spekulace, které operují s Malkinovým odchodem z Pittsburghu.
Korunu všemu nasadil hokejový analytik Elliotte Friedman, když minulý týden v rozhovoru pro Sportsnet.ca pronesl tato slova: „Crosbyho určitě nevymění. Ale řeknu vám jedno – poslední dobou se šíří zvěsti o tom, že Malkin není v Pittsburghu spokojený. Mnozí si tak pokládají otázku, zdali tam chce nebo nechce zůstat. Nemám tušení, jestli ho Penguins nakonec pošlou pryč. O tom bude jasno až ve chvíli, kdy se to (případně) stane skutečností. Ale mezi lidmi, kteří se pohybují okolo NHL a mají své kontakty, se šušká, že Malkin je nespokojený a ocenil by změnu prostředí.“

Friedman odtajnil své myšlenky světlu světa je pár dní poté co Dave Molinari, reportér pracující pro Pittsburghu Post-Gazette, informoval veřejnost o tom, že majoritní vlastníci Penguins Mario Lemieux a Ron Burkle uvažují o prodeji klubu.
Zvěsti o Malkinově odchodu z mužstva však záhy na to dementoval hráčův agent Julian Barry, který to komentoval těmito slovy: „Nevím, kdo tyhle povídačky vynáší na veřejnost. Ale nemá to ode mě ani od Gena. My se to jednoduše snažíme ignorovat.“


Bude vás zajímat:


I přes slabší výkony v play off prožil Malkin docela solidní sezónu. V 69 zápasech základní části posbíral 70 bodů (28+42). Celkově jich má na svém kontě již 702. K dosažení tohoto čísla potřeboval odehrát 587 utkání v průběhu devíti sezón.
Jak uvedl Friedman, o budoucnosti osmadvacetiletého útočníka se rozhodne teprve poté, kdy bude definitivně jasno o tom, jak s osudem samotného klubu naloží Lemieux a Burkley. Takže spekulace ohledně Malkinovy budoucnosti se ještě nějakou dobu budou šířit hokejovým světem. My můžeme s jistotou říci jen to, že pokud se ruský bohatýr přece jen přestěhuje jinam, jeho noví majitelé budou muset do Pittsburghu poslat vskutku monstrózní protihodnotu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -